Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε λειτουργία εντός του 2016 το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Σε λειτουργία εντός του 2016 το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες
To έργο θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί το σύνολο των επιβατών των μέσων αστικών συγκοινωνιών
Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί μέσα στο 2016 το ηλεκτρονικό εισιτήριο (Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου) στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών που θα αντικαταστήσουν τα χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΑΣΑ, εγκρίθηκε χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού ομόφωνα η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου, το οποίο υλοποιείται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) 12ετούς χρονικής διάρκειας, μετά το πέρας της οποίας, θα μεταβιβαστεί εξ' ολοκλήρου στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.
Για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προβλέπεται προμήθεια και εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων σε όλα τα μέσα, εξοπλισμού ελέγχου κομίστρων, καθώς και εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Πρόκειται για έργο που θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί το σύνολο των επιβατών των μέσων αστικών συγκοινωνιών (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό), αλλά και του προαστιακού σιδηρόδρομου και αποτελεί εργαλείο με σαφή πλεονεκτήματα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δικαιότερων τιμολογιακών πολιτικών -με χρέωση βάση της απόστασης και της συχνότητας χρήσης – επιβραβεύοντας παράλληλα τους τακτικούς χρήστες του συστήματος και δημιουργώντας ένα τείχος προστασίας των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
Το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 58.800.000 ευρώ, εκ των οποίων το 49% (28.812.000 ευρώ) χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το 51% από ίδια κεφάλαια της αναδόχου εταιρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης