Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση επαναφέρει το παράλληλο πρόγραμμα με καμουφλάζ το Σύμφωνο Συμβίωσης

Η κυβέρνηση επαναφέρει το παράλληλο πρόγραμμα με καμουφλάζ το Σύμφωνο Συμβίωσης
Μπαράζ τροπολογιών από κυβερνητικούς βουλευτές στο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης – Προσπαθούν και πάλι να περάσουν τα μέτρα
Την επαναφορά του παράλληλου προγράμματος επιχειρεί η κυβέρνηση, μέσω του μπαράζ τροπολογιών που έχουν καταθέσει οι βουλευτές της στο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο και χρησιμοποιούν ως καμουφλάζ.
Υπενθυμίζεται ότι το παράλληλο πρόγραμμα αποσύρθηκε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, τόσο λόγω των ενστάσεων της αντιπολίτευσης, όσο και εκείνων των θεσμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί το χαρακτήρισαν μονομερή ενέργεια, αλλά και απείλησαν ακόμα και με μη εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Πάντως, ήδη οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν καταθέσει 13 τροπολογίες, με δύο εξ αυτών να έχουν πανομοιότυπη διατύπωση με τα άρθρα 112 και 113 που περιλαμβάνονταν στο επίμαχο νομοσχέδιο.
Η μία τροπολογία υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, Γιώργο Δημαρά και Χαρά Καφαντάρη και αφορά στην αναστολή ειδικού τέλους ταφής απορριμμάτων μέχρι τις 31/12/2016.
Η δεύτερη τροπολογία που ήγειρε επίσης ερωτηματικά αφορά στην παράταση των συμβάσεων μέχρι τις 31/12/2016 για τους εργαζομένους ορισμένου χρόνου στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Σύμφωνα με τη διάταξη του νομοσχεδίου το κόστος θα καλυφθεί από το Πράσινο Ταμείο, ενώ οι συμβάσεις δεν επιτρέπεται να γίνουν αορίστου χρόνου.
Οι βουλευτές φέρονται ότι κινούνται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει ότι οι εν λόγω τροπολογίες θα γίνουν δεκτές.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και με αφορμή την απόσυρση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι «είναι δεδομένο ότι υπάρχει συνεννόηση με τους δανειστές για θέματα που άπτονται του δημοσιονομικού κόστους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης