Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όταν η Vodafone ζητάει να αυξηθούν οι τιμές και να ρυθμιστεί η αγορά ειδικά για ... τις άλλες εταιρίες

tags :
Όταν η Vodafone ζητάει να αυξηθούν οι τιμές και να ρυθμιστεί η αγορά ειδικά για ... τις άλλες εταιρίες
H Vodafone σε ότι αφορά στη συνδρομητική τηλεόραση ουσιαστικά μιλά για αθέμιτο ανταγωνισμό
Την μείωση του ανταγωνισμού και κατ΄ επέκταση τη αύξηση των τιμών των υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας φαίνεται να επιδιώκει η Vodafone, της οποίας ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γλαύκος Περσιάνης ζήτησε  πρώτον να υπάρχει «ex  ante (σ.σ. εκ των προτέρων) έλεγχος των πακέτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών των παρόχων με δεσπόζουσα θέση», και δεύτερον την επιβολή κανόνων, ίσως και ρύθμισης, στις υπηρεσίες δορυφορικού περιεχομένου και της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Ειδικά σε ότι αφορά στη συνδρομητική τηλεόραση η Vodafone ουσιαστικά μιλά για αθέμιτο ανταγωνισμό και προφανώς απευθύνεται στους δύο παίκτες της αγοράς τον ΟΤΕ και τη Forthnet που διαθέτουν τα συνδρομητικά δορυφορικά δίκτυα OTE TV και Nova τα οποία πουλούν σε πακέτα με υπηρεσίες σταθερής και ίντερνετ.
Βέβαια το παράδοξο είναι ότι η Vodafone ζητά ρύθμιση σε μια αγορά στην οποία είχε το δικαίωμα να επενδύσει και δεν επένδυσε.
Ζητά ρύθμιση σε μια αγορά που έχει το δικαίωμα ακόμα και σήμερα να επενδύσει.
Και αυτό όταν από κοινού με την Wind υποτίθεται ότι διεκδικούν τη Forthnet η οποία σημειωτέον μέχρι την είσοδο του ΟΤΕ στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης ήταν μονοπώλιο.
Η Forthnet βεβαίως δεν έχει κινητή τηλεφωνία όπως η Vodafone για να κάνει ευρύτερα συνδυαστικά πακέτα και άρα είναι ένα ερώτημα τι είδους ρύθμιση επιθυμεί η θυγατρική της πολυεθνικής.
Επισημαίνεται πάντως ότι η πρόταση της Vodafone προς τη Forthnet δεν έχει τύχει απάντησης και φαίνεται ότι η ιστορία οδηγείται σε απόλυτο ναυάγιο γεγονός που θα έχει επιδράσεις κυρίως στη Wind που έχει την κατασταστική μειοψηφία στην εισηγμένη.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Vodafone στο παρελθόν ζήτησε ρύθμιση της κινητής όταν η ίδια άνοιξε πόλεμο τιμών επί διοίκησης Σοφοκλέους με τα unlimited προγράμματα τα οποία αντί να της προσφέρουν μερίδια έδωσαν την ευκαιρία στον ΟΤΕ να διευρύνει τη συνδρομητική του βάση.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης