Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία προσπαθεί για την αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων με την ΕΕ και την Ουκρανία

Putin: Η Ρωσία προσπαθεί για την αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων με την ΕΕ και την Ουκρανία
«Θέλουμε να εξομαλύνουμε τις εμπορικές σχέσεις με τους εταίρους μας - την Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο ρώσος πρόεδρος 
Η Ρωσία θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για να εξομαλύνει τις υφιστάμενες διαφορές στις εμπορικές σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία, φέρεται να δήλωσε ο Vladimir Putin, πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με τα τοπικά δίκτυα ενημέρωσης.
«Νομίζω ότι θα επανέλθουμε σε αυτά τα ζητήματα περισσότερες από μία φορές», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος, καθώς όπως τόνισε «θέλουμε να εξομαλύνουμε τις εμπορικές σχέσεις με τους εταίρους μας - την Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Το πρακτορείο Reuters σημειώνει πως την περασμένη εβδομάδα, ο Putin διέταξε αξιωματούχους της κυβέρνησης του να αναστείλουν την ελεύθερη ζώνη εμπορίου της Ρωσίας με την Ουκρανία από την 1η Ιανουαρίου του 2016, επικαλούμενος «έκτακτες περιστάσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα και την οικονομική ασφάλεια» της Ρωσίας.
Η απόφαση υπεγράφη την ώρα που η Ουκρανία και η ΕΕ συμφώνησαν να αρχίσουν την εφαρμογή της διμερούς εμπορικής συμφωνίας τους από την ίδια ημερομηνία.
Από την πλευρά του ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Shuvalov δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη «να συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις και να αναζητήσει συμβιβασμούς» στο ζήτημα της εμπορική συμφωνίας της ΕΕ με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης