Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις κατά του Ιράν, του Χονγκ Κονγκ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Reuters: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις κατά του Ιράν, του Χονγκ Κονγκ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Το Ιράν παραβίασε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Οκτώβριο 2015
Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν και άλλων χωρών ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters επικαλούμενο την εφημερίδα Wall Street Journal.
Σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανών αξιωματούχουν, οι κυρώσεις θα αφορούν σε περίπου 12 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα στο Ιράν, στο Χονγκ Κονγκ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο παροχής συνδρομής τους στο πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.
Στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας άρσης των κυρώσεων κατά του Ιράν που επετεύχθη σε αντάλλαγμα με το «πάγωμα» του πυρηνικού του προγράμματος, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διατηρεί το δικαίωμα επιβολής κυρώσεων κατά εταιρειών ή προσώπων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των βαλλιστικών δυνατοτήτων και φιλοδοξιών του Ιράν, αλλά και εναντίον όσων υποστηρίζουν τη διεθνή τρομοκρατία και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το Ιράν παραβίασε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Οκτώβριο 2015, πραγματοποιώντας δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου με δυνατότητες μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης