Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fico (Σλοβακία): Αδύνατη η ενσωμάτωση μουσουλμάνων - Μόνη προστασία από τις προσφυγικές ροές ο καιρός

Fico (Σλοβακία): Αδύνατη η ενσωμάτωση μουσουλμάνων - Μόνη προστασία από τις προσφυγικές ροές ο καιρός
Δεν θα επιτρέψουν την ύπαρξη μεγάλης μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα, δήλωσε ο σλοβάκος πρωθυπουργός
Δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη μεγάλης μουσουλμανικής κοινότητας στη Σλοβακία, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Robert Fico, ο οποίος με την αντι-μεταναστευτική ρητορική του έχει καταφέρει να ενισχύσει το κόμμα του εν όψει των εκλογών της 5ης Μαρτίου 2016.
Ο σλοβάκος πρωθυπουργός, όπως αναφέρει δημοσίευμα του euractiv.com, ανακοίνωσε «μετατόπιση της θέσης της Σλοβακίας για τη μεταναστευτική κρίση της Ε.Ε.» υπό το φως της κτηνωδίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Κολωνίας, όπου 90 γυναίκες ανέφεραν ότι υπήρξαν θύματα ληστείας, απειλήθηκαν ή και κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από νέους, ως επί το πλείστον μεθυσμένους άνδρες, οι οποίοι περιγράφηκαν από κάποια από τα θύματα ως Βορειοαφρικανοί.
Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνησή του ήταν πάντοτε αντίθετη προς την τακτική της Ε.Ε. «να αναγκάζει τα κράτη-μέλη να δέχονται πρόσφυγες με διαμετρικά αντίθετες αξίες και τρόπους ζωής» και «διαφορετική σχέση με τις γυναίκες», για να συμπληρώσει ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες είναι «αδύνατο να ενσωματωθούν».
Σημειώνεται ότι στη Σλοβακία, μια χώρα 5,5 εκατ. κατοίκων, ζουν περίπου 5.000 μουσουλμάνοι.
«Όχι μόνο αρνούμαστε τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, αλλά και δεν θα λάβουμε ποτέ εθελοντικά μια απόφαση που θα οδηγούσε στη δημιουργία μιας ενωμένης μουσουλμανικής κοινότητας στη Σλοβακία», τόνισε ο Fico και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση της Σλοβακίας είναι της γνώμης ότι η Ε.Ε. και ορισμένα κράτη μέλη έχουν υποτιμήσει και αποτύχει να μετριάσουν τους κινδύνους της μη διαχειρίσιμης μετανάστευσης (…) Σήμερα μόνο ο καιρός μας προστατεύει από περισσότερες μεταναστευτικές ροές», τόνισε.
Σημειώνεται ότι οι γενικές εκλογές στη Σλοβακία θα διεξαχθούν στις 5 Μαρτίου 2016, με το κόμμα του Fico, το SMER-SD, να καταγράφει υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, περίπου 40%, και την υποστήριξή του να έχει αυξηθεί από την έναρξη της κρίσης των προσφύγων.
Ένα από τα κύρια μηνύματα της εκστρατείας του SMER-SD είναι «Εμείς προστατεύουμε τη Σλοβακία».
Το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), όπου ανήκει το κόμμα του Fico, συζήτησε πρόσφατα σε μια εσωτερική σύσκεψη την περίπτωση των δηλώσεων του Fico εναντίον των προσφύγων καθώς και τη νομική δράση που έχει λάβει εναντίον του καθεστώτος μετεγκατάστασης.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με την ενδεχόμενη αναστολή της ιδιότητας του μέλους.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η Σλοβακία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε. την 1η Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης