Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καθυστερήσεις 40 λεπτών σε 13 πτήσεις στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Καθυστερήσεις 40 λεπτών σε 13 πτήσεις στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Αιτία των καθυστερήσεων ο έλεγχος ασφαλείας των επιβατών
Περίπου 40 λεπτά ήταν οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε 13 πτήσεις του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Ειδικότερα, από τις 9.30 π.μ έως και τις 10.25 π.μ υπήρξαν καθυστερήσεις εξαιτίας του ελέγχου ασφαλείας των επιβατών επειδή μια επιβάτης που ελέγχθηκε αν και  πρωτογενώς μέσω των ειδικών μαγνητικών πυλών ελέγχου ασφαλείας και βρέθηκε «καθαρή», στη διάρκεια δευτερογενούς δειγματοληπτικού πρόσθετου ελέγχου ασφαλείας, προέκυψε ένδειξη και κρίθηκε απαραίτητος ο επανέλεγχός της.
Σύμφωνα με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος «υπήρξε κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας εξαιτίας του περιστατικού και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, υπέδειξε την καθήλωση όλων των πτήσεων που βρίσκονταν στο έδαφος, για περαιτέρω ελέγχους».
Η συγκεκριμένη επιβάτης είχε επιβιβασθεί στην πτήση της Αegean Α3688 με προορισμό τη Μαδρίτη, η οποία είχε ήδη απογειωθεί.
Η AEGEAN, με βάση αυτή την πληροφορία,  έδωσε οδηγίες στον κυβερνήτη της πτήσης να προσγειώσει το αεροπλάνο στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, κάτι που έγινε στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα «Palma de Mallorca Airport».
Εκεί έγιναν οι έκτακτοι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροσκάφος και στους επιβάτες, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα .
Κατόπιν, το αεροσκάφος αναχώρησε από τη Μαγιόρκα για τη Μαδρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης