Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπέρ της εμπορικής συνεργασίας ΕΕ και Ουκρανίας ο Ολλανδός πρωθυπουργός - Κρίσιμο το δημοψήφισμα του Απριλίου

Reuters: Υπέρ της εμπορικής συνεργασίας ΕΕ και Ουκρανίας ο Ολλανδός πρωθυπουργός - Κρίσιμο το δημοψήφισμα του Απριλίου
Ο Juncker δήλωσε οτι το δημοψήφισμα στην Ολλανδία μπορεί να οδηγήσει σε ευρωπαϊκή κρίση αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό
Υπέρ του Ναι στην σύνδεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ουκρανία τάσσεται ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte λέγοντας ότι θα στηρίξει την εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο προγραμματισμένο δημοψήφισμα που θα γίνει στην Ολλανδία τον Απρίλιο.
Όπως δήλωσε ο ολλανδός πρωθυπουργός στο Reuters «μαζί με τους συνεργάτες μου θα εξηγήσουμε στους συμπατριώτες μας τους λόγους της επιλογής μας.
Πρόκειται για το ελεύθερο εμπόριο και δεν είναι μια συμφωνία προσχώρησης».
Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα, αν και δεν θα έχει δεσμευτικό αποτέλεσμα, υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επισκιάσει την ολλανδική προεδρία του Mark Rutte στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεκίνησε την 1/1/2016.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker προειδοποίησε ότι το ολλανδικό δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο, εν μέσω της ολλανδικής προεδρίας, με αντικείμενο τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ευρωπαϊκή κρίση αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.
Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad, ο Juncker δήλωσε πως «η Ρωσία θα δρέψει τους καρπούς μιας αρνητικής ψηφοφορίας στην Ολλανδία, σε βάρος της ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης