Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Οι θεσμοί επιμένουν εμμονικά σε οριζόντιες μειώσεις των συντάξεων

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Οι θεσμοί επιμένουν εμμονικά σε οριζόντιες μειώσεις των συντάξεων
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει μεθοδικά και σε κινήσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», υποστήριξε ο κ. Ρήγας
Ότι οι θεσμοί επιμένουν εμμονικά σε οριζόντιες μειώσεις των συντάξεων αποκάλυψε ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».
Ειδικότερα, κάλεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να λάβουν ξεκάθαρα θέση υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης ή υπέρ των θεσμών, «οι οποίοι αυτή τη στιγμή επιμένουν εμμονικά σε οριζόντιες μειώσεις των συντάξεων».
Ακόμα, ο κ. Ρήγας σχολίασε πως «όταν πρέπει να καλύψεις το δημοσιονομικό έλλειμμα, αν δεν γίνει αποδεκτή η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τότε θα έπρεπε να μειωθούν οριζόντια οι συντάξεις πράγμα που η ελληνική κοινωνία δεν το αντέχει».
Στη συνέχεια επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι, καθώς το φάρμακο που έδιναν τα προηγούμενα χρόνια αποδείχθηκε αναποτελεσματικό».
Κληθείς να σχολιάσει την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε «καλή δύναμη στον κ. Μητσοτάκη για την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ και καλή επιτυχία στο έργο του».
Και συνέχισε: «Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι που εκλέχθηκε Πρόεδρος στη ΝΔ γιατί μέχρι σήμερα το χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι για διάφορα πράγματα.
Είχα πει όταν μας κατηγορούσαν ότι δεν μπορούμε να διοικήσουμε ούτε περίπτερο, ότι εκείνοι δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε το ίδιο τους το κόμμα.
Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση.
Βεβαίως να μην ξεχνάμε ότι είναι της ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης, είναι αυτός ο οποίος οδήγησε σε απολύσεις πολλούς εργαζόμενους ακόμα και καθαρίστριες με χαμηλό μισθό και είναι αυτός ο οποίος εκφράζει αυτή την άποψη εντός της χώρας».
Ο κ. Ρήγας ερωτήθηκε και σχετικά με τη δημοσκοπική διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ και την ενδυνάμωση της ΝΔ.
Ο ίδιος απάντησε, αποφεύγοντας έναν πραγματικό σχολιασμό των αριθμών: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει μεθοδικά και σε κινήσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.
Δεν μιλάω για τη συμφωνία που αναγκαστήκαμε να υλοποιήσουμε λόγω της κατάστασης, αλλά για τα ταυτόχρονα μέτρα που παίρνονται για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την στήριξη της κοινωνίας καθώς και θεσμικά μέτρα αλλαγής και τομών στο κράτος.
Αυτό είναι που φοβούνται».
Τέλος για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τους κ.κ. Μητσοτάκη και Μειμαράκη, ο κ. Ρήγας ανέφερε: «Προσωπικά, στις δημόσιες τοποθετήσεις μου, δεν έχω εκφράσει καμία προτίμηση.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη ΝΔ έχει να κάνει με το πρόγραμμα και τις πολιτικές οι οποίες υλοποιούνται.
Τα πρόσωπα υλοποιούν πολιτικές. Εμείς είμαστε στον αντίποδα αυτής της στρατηγικής την οποία θέλει και επεδίωξε η ΝΔ.
Είναι συνέχεια όλης αυτής της καταστροφής που έχει γίνει στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως εδώ εντάσσεται και το ασφαλιστικό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης