Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ο Rajoy επανέλαβε την κυβερνητική του πρόταση προς Σοσιαλιστές - Ciudadanos για 4ετή θητεία

Ισπανία: Ο Rajoy επανέλαβε την κυβερνητική του πρόταση προς Σοσιαλιστές - Ciudadanos για 4ετή θητεία
Ο ισπανός πρωθυπουργός εκτιμά ότι η συμφωνία που είναι επί τάπητος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση
Την προσφορά του προς το σοσιαλιστικό κόμμα PSOE και τους Ciudadanos (Πολίτες) επανέλαβε σήμερα, Τετάρτη, ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, για μια κυβερνητική θητεία τεσσάρων ετών και καθόλου «προσωρινή όπως σχεδιάζουν ορισμένοι», κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορούσαν να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ισπανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συμφωνία θα είχε μια τεράστια κοινωνική στήριξη, αλλά και μια τεράστια κατανόηση τόσο στο εσωτερικό της Ισπανίας όσο και στο εξωτερικό.
Μιλώντας στο ισπανικό κοινοβούλιο, ο Rajoy παραδέχθηκε ότι αυτή η κοινοβουλευτική θητεία είναι διαφορετική από αυτές που υπήρχαν στη χώρα από το 1977 και υπογράμμισε ότι στις κάλπες την 20ή Δεκεμβρίου 2015, οι ισπανοί ψηφοφόροι έστειλαν ένα μήνυμα πολύ σαφές, ζητώντας από τα κόμματα να συνεννοηθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ισπανία.
Υπό αυτή την κατάσταση, υπερασπίστηκε μια κυβερνητική συμφωνία μεταξύ Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλιστών και Πολιτών, της οποίας θα πρέπει να ηγηθεί το κόμμα του, το οποίο ήταν αυτό που ήρθε πρώτο στις εκλογές.
«Θα ήταν μια συμφωνία που θα μπορούσε να υπάρξει για τέσσερα χρόνια. Δεν έχουμε τον λόγο να κάνουμε μια προσωρινή κυβέρνηση, όπως σχεδιάζουν κάποιοι», τόνισε.
Όπως εξήγησε, κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ετών θα μπορούσε να εδραιωθεί η ανάκαμψη της οικονομίας και να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ισπανία, υποστηριζόμενη από 250 βουλευτές.
Μια τέτοια κυβερνητική συμφωνία, βάσει των όσων είπε ο Mariano Rajoy, θα την έβλεπαν με καλό μάτι οι αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης, αλλά και οικονομικές και κοινωνικές οργανώσεις, διότι θα δημιουργούσε ασφάλεια και σταθερότητα.
Αυτή είναι η θέση που υπερασπίζεται το Λαϊκό Κόμμα και σε αυτή θα δουλέψουμε κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισπανός πρωθυπουργός.
Τέλος, ο Mariano Rajoy τόνισε ότι Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλιστές και Πολίτες συμφωνούν στα μεγάλα θέματα, όπως είναι η ενότητα της Ισπανίας, η εθνική κυριαρχία, η εξωτερική πολιτική, η πολιτική άμυνας, αλλά και στους στόχους, ήτοι οικονομική ανάπτυξη, απασχόληση και διατήρηση του κράτους πρόνοιας.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης