Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Η οικονομία της Κίνας σταθεροποιείται, αν και με αργό ρυθμό

tags :
Nomura: Η οικονομία της Κίνας σταθεροποιείται, αν και με αργό ρυθμό
Η κινεζική οικονομία αυξήθηκε κατά 6,4% το δ’ τρίμηνο του 2015, εκτιμά η Nomura
Την εκτίμηση ότι η οικονομία της Κίνας σταθεροποιείται διατηρεί η ιαπωνική Nomura, προσθέτοντας, όμως, ότι αυτό συμβαίνει με αργούς ρυθμούς.
Η Nomura διατυπώνει αυτή την άποψη, παρότι τα συναλλαγματικά αποθεματικά της χώρας υποχώρησαν τον Δεκέμβριο του 2015 κατά 107,9 δισ. δολάρια, σε επίπεδα χαμηλότερα του αναμενόμενου, δεδομένου του εμπορικού πλεονάσματος της χώρας.
Μάλιστα οι αναλυτές της Nomura σημειώνουν πως σημειώνουν ότι η ανησυχία για την εκροή κεφαλαίων από την κινεζική οικονομία θα παραμείνει.
Εφόσον η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, τότε το πιθανότερο είναι πως η εισαγωγική δραστηριότητα της χώρας θα συνεχίσει να ενισχύεται με ρυθμό ταχύτερο από ό,τι υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Παρά ταύτα η Nomura προβλέπει ότι η οικονομία της Κίνας θα σταθεροποιηθεί, αν και, όπως προειδοποιεί, με αργό ρυθμό, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.
Εκτιμά, δε, ότι η κινεζική οικονομία αυξήθηκε κατά 6,4% το δ’ τρίμηνο του 2015, από αύξηση 6,9% το γ’ τρίμηνο του ίδιου έτους, επισημαίνοντας ότι η εκτίμηση ενδέχεται να διαψευστεί επί τα βελτίω.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης