Οικονομία

Χαρίτσης: Στο νέο ΕΣΠΑ χωρίς εγγυητική επιστολή οι επιχειρήσεις θα κάνουν χρήση της προκαταβολής

Χαρίτσης: Στο νέο ΕΣΠΑ χωρίς εγγυητική επιστολή οι επιχειρήσεις θα κάνουν χρήση της προκαταβολής
Τι ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης
Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, χωρίς να απαιτείται εγγυητική επιστολή, θα μπορούν να κάνουν χρήση της προκαταβολής ώστε να διευκολύνεται η ρευστότητά τους, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, σημείωσε πως τα ποσά της προκαταβολής αυτής, ύψους έως 40%, θα κατατίθενται σε λογαριασμό ο οποίος θα αποδεσμεύεται σταδιακά για πληρωμές που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος.
Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι οι προσκλήσεις τεσσάρων δράσεων του νέου ΕΣΠΑ για τις οποίες έχει γίνει προδημοσίευση από τα μέσα Οκτωβρίου, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, ενώ ως προς την απλοποίηση των διαδικασιών, εξήγησε ότι δεν θα απαιτείται η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών παρά μόνο εφόσον έχει εγκριθεί η ηλεκτρονική αίτηση.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «δημιουργείται μηχανισμός ώστε να γίνεται χρήση της προκαταβολής από τις επιχειρήσεις χωρίς να χρειάζεται εγγυητική επιστολή όπως στο παρελθόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης