Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Ο Βαρουφάκης προειδοποιεί το Podemos για τους κινδύνους σχηματισμού κυβέρνησης με τους Σοσιαλιστές

El Mundo: Ο Βαρουφάκης προειδοποιεί το Podemos για τους κινδύνους σχηματισμού κυβέρνησης με τους Σοσιαλιστές
«Οποιαδήποτε κυβέρνηση υπό το PSOE (σ.σ. οι Σοσιαλιστές), στην οποία θα συμμετέχει το Podemos θα έχει τα χέρια δεμένα με την τρόικα και βραχυπρόθεσμα, θα υπονομεύσει την ακεραιότητα του Podemos», σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης
Σε προειδοποιήσεις προς το ισπανικό Podemos (Μπορούμε), σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές, προχωρά σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», η οποία θα δημοσιευθεί αυτό το Σάββατο, ο έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι θα κληθεί να πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα.
«Οποιαδήποτε κυβέρνηση υπό το PSOE (σ.σ. οι Σοσιαλιστές), στην οποία θα συμμετέχει το Podemos θα έχει τα χέρια δεμένα με την τρόικα και βραχυπρόθεσμα, θα υπονομεύσει την ακεραιότητα του Podemos», σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, που παραθέτει αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη, ο άνδρας ο οποίος κατά τη διάρκεια πέντε ταραχωδών μηνών ήταν υπεύθυνος για την ελληνική οικονομική πολιτική, τονίζει επίσης ότι κατά τη γνώμη του η ιδιαίτερα σκληρή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα την ώρα διαπραγμάτευσης του τρίτου προγράμματος διάσωσης είχε ξεκάθαρο στόχο να βάλει φρένο στην άνοδο του κόμματος του Pablo Iglesias στην Ισπανία.
«Δεν είχαν την επιτυχία που θα ήθελαν, όμως πέτυχαν το Podemos να χάσει τη δυναμική που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του 2014 και με αυτό, απέφυγαν το Podemos να φθάσει κοντά στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης», τονίζει ο πρώην υπουργός.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης