Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Δεν υφίσταται θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Δεν υφίσταται θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν
«Η Σένγκεν είναι μέρος του παιχνιδιού επίρριψης ευθυνών», σημείωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής 
«Δεν υφίσταται κανένας λόγος για την αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας, στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, που διεξάγεται στο Άμστερνταμ.
Ο ίδιος τόνισε ότι «η Σένγκεν είναι μέρος του παιχνιδιού επίρριψης ευθυνών: "Αν δεν κάνεις αυτό ή εκείνο, θα σου κάνουμε αυτό. Είναι μία τιμωρία"».
Στη συνέχεια επεσήμανε πως οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν πού έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις, ενώ τόνισε πως εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτό θα πρέπει να λυθεί από κοινού.
Πρόσθεσε, δε, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν συμφωνήσει στον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση για τους νόμιμους τρόπους εισόδου στην ΕΕ και αίτησης χορήγησης ασύλου.
Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της Σλοβενίας για αποστολή αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ελλάδα ο κ. Μουζάλας δήλωσε σχετικά ότι «οι χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση πανικού θέλουν να κλείσουν τα σύνορα, αλλά αυτό σημαίνει ότι μία ευρωπαϊκή κρίση θα μετατραπεί σε μία ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα με χιλιάδες παγιδευμένους μετανάστες».
«Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και οι μεμονωμένες ενέργειες σημαίνουν λιγότερη Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ κάλεσε τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση, καθώς και τα μέτρα για τη βοήθεια προς την Τουρκία, προκειμένου να περιορίσει αυτή τις μεταναστευτικές ροές.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, δήλωσε ότι η ενίσχυση της FRONTEX σε άλλες χώρες πριν από την Ελλάδα δεν είναι καλή ιδέα.
«Αν την έχουμε στην Ελλάδα, μπορούμε επίσης να συζητήσουμε και για τα άλλα κράτη μέλη - διαφορετικά δεν είναι νόμιμο», τόνισε χωρίς περιθώρια για παρανοήσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης