Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Η Κύπρος εξέρχεται από το πρόγραμμα διάσωσης με την οικονομία της σε ανάπτυξη

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Η Κύπρος εξέρχεται από το πρόγραμμα διάσωσης με την οικονομία της σε ανάπτυξη
Ξεκινήσαμε την προσπάθεια με το τραπεζικό σύστημα σε κρίση και πλέον το έχουμε σταθεροποιήσει, τόνισε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών
Στην καλή πορεία της κυπριακής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος μπήκε «στο πρόγραμμα με την οικονομία σε ύφεση, εξερχόμαστε από το πρόγραμμα με την οικονομία μας ξανά σε ανάπτυξη».
Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Επιτροπή «για τη μεγάλη προσπάθεια διόρθωσης, σταθεροποίησης και ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, να εξηγήσω πώς αυτή η δύσκολη προσπάθεια έφερε χειροπιαστά αποτελέσματα».
«Μπήκαμε στο πρόγραμμα με τα δημόσια οικονομικά να είναι σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και τα έχουμε εξυγιάνει.
Ξεκινήσαμε την προσπάθεια με το τραπεζικό σύστημα να είναι σε κρίση και το έχουμε σταθεροποιήσει», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η Κύπρος πλέον εκτός προγράμματος δεν θα περιλαμβάνεται στη λίστα των προβλημάτων της Ε.Ε. αλλά θα είναι σε θέση, ακολουθώντας την πορεία της, να συμβάλει στην επίτευξη των κοινών επιδιώξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης