Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η Phoenix Capital: Αγνοείστε τις μετοχές - Η πραγματική κρίση είναι στην αγορά ομολόγων

Προειδοποιεί η Phoenix Capital: Αγνοείστε τις μετοχές - Η πραγματική κρίση είναι στην αγορά ομολόγων
Η «φούσκα των ομολόγων» είναι ένα πολύ μεγαλύτερο και πιεστικό πρόβλημα από την αγορά των μετοχών, σύμφωνα με την Phoenix Capital
Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στο λάθος asset, τις μετοχές, ενώ η πραγματική κρίση συντελείται στην αγορά ομολόγων προειδοποιεί η ανεξάρτητη εταιρεία επενδυτικών μελετών Phoenix Capital Investment (PCI).
Ειδικότερα επισημαίνει ότι μπορεί οι κεφαλαιακές αγορές να κατέγραψαν την χειρότερη εκκίνηση το 2016 στην ιστορία τους (η πορεία του S&P 500 στο γράφημα που ακολουθεί), ωστόσο το βλέμμα όλων πρέπει να είναι στραμμένο στην αγορά ομολόγων.



Και αυτό διότι το μέγεθος της αγοράς ομολόγων είναι τεράστιο, καθώς αγγίζει τα 100 τρισ. δολάρια, ενώ η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φούσκα της παγκόσμιας ιστορίας, η τεχνολογική φούσκα, άγγιζε τα 16 τρισ. δολάρια.
Παράλληλα, τα παράγωγα της αγοράς ομολόγων αγγίζουν τα 555 τρισ. δολάρια.
Η Phoenix Capital επισημαίνει πολύ απλά ότι η αγορά ομολόγων, ή καλύτερα η «φούσκα των ομολόγων», είναι ένα πολύ μεγαλύτερο και πιεστικό πρόβλημα από την αγορά των μετοχών.
«Ιδίως επειδή έχει αρχίσει να σκάει», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Πρώτα τα junk bonds έχουν βγει από τη bull market και μάλιστα έχουν υποχωρήσει κάτω από τα βασικά επίπεδα στήριξης (πράσινη γραμμή).


Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, κυρίως τα εταιρικά.
Οι εταιρείες των αναδυόμενων χωρών έχουν μάλιστα, σύμφωνα με την μετριοπαθή εκτίμηση του ΔΝΤ, υπερδανειστεί κατά 3 τρισ. δολάρια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης