Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης (Eurobank): Οι προυποθέσεις ανάπτυξης η εμπιστοσύνη των αγορών και η άμβλυνση του κοινωνικού κόστους

Καραμούζης (Eurobank): Οι προυποθέσεις ανάπτυξης η εμπιστοσύνη των αγορών και η άμβλυνση του κοινωνικού κόστους
O Ν Καραμούζης επισημαίνει ότι η εμπιστοσύνη εξαρτάται από την πολιτική, θεσμική, φορολογική, μακροοικονομική σταθερότητα.
H προϋπόθεση επιστροφής στην ανάπτυξη είναι η άμβλυνση του κοινωνικού κόστους, η υιοθέτηση πολιτικών ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των αγορών, εταίρων, κοινωνίας αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραμούζης πρόεδρος της Eurobank σε σχόλια του στο Twitter.
Τα σχόλια του Ν Καραμούζη πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των επαφών που είχαν διεθνείς θεσμικοί επενδυτές και μέτοχοι της Eurobank και των τραπεζών γενικότερα όπως το Fairfax, o Paulson, Capital, Ross κ.α.
(Τις συναντήσεις των διεθνών funds της οργάνωσε η διοίκηση της Eurobank)
Τα διεθνή funds συναντήθηκαν στις 29 Ιανουαρίου με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, επιχειρηματίες, τον διοικητή της ΤτΕ, υπουργούς της κυβέρνησης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Eurobank τονίζει ότι η αντιμετώπιση του αποταμιευτικού, επενδυτικου καιπαραγωγικού κενού απαιτεί αποκατάσταση εμπιστοσύνης καο σημαντικές ξένες επενδύσειςκαι ξένα κεφαλαία
Μόνο η ανάπτυξη δημιουργεί απασχόληση, νέες ευκαιρίες για όλους, οικονομικό πλεόνασμα, προϋποθέσεις αναδιανομής, δηλαδή κοινωνική πολιτική ουσίας.
Ο στόχος πρέπει να είναι η άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη η αποφασιστική απάντηση στην ανεργία, Δημόσιο χρέος, τα NPLs, τα φορολογικά έσοδα, το συρρικνούμενο εισόδημα και οι συντάξεις
Ωστόσο ο Ν Καραμούζης επισημαίνει ότι η εμπιστοσύνη εξαρτάται από την πολιτική, θεσμική, φορολογική, μακροοικονομική σταθερότητα.
Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει φιλικότητα στο επιχειρείν, ανοικτές αγορές, λειτουργικό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης