Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η εφορία ψάχνει τα κανάλια και απαιτεί τα χρωστούμενα που φθάνουν τα 20 εκατ. ευρώ....και ο Κασιδιάρης

Η εφορία ψάχνει τα κανάλια και απαιτεί τα χρωστούμενα που φθάνουν τα 20 εκατ. ευρώ....και ο Κασιδιάρης
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα στείλουν τις επόμενες ημέρες  τα  …ραβασάκια προς τις διοικήσεις των καναλιών
Σε πλήρη εξέλιξη η αναμέτρηση της κυβέρνησης με τους καναλάρχες, τους υποστηρικτές τους (τα  κόμματα της Αντιπολίτευσης) και οι νέες τηλεοπτικές άδειες.
Το υπουργείο Οικονομικών θα ενεργοποίησει άμεσα τον  Κώδικα Είσπραξής  Εσόδων  των οφειλόμενων προς το κράτος από ο φόρο των τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα στείλουν τις επόμενες ημέρες  τα  …ραβασάκια προς τις διοικήσεις των καναλιών για την άμεση  καταβολή  τους.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα δηλώσουν αδυναμία να εξοφλήσουν το χρέος τους, οι εφορίες θα προχωρήσουν άμεσα σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών τους στοιχειών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης  αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή είπε  ότι η  Γενική  Γραμματεία  Δημοσίων Εσόδων έχει βεβαιωθεί το ποσό των 39.300.000  ευρώ ως φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων και διευκρίνισε ότι  έχει εισπραχθεί  μόνο το ποσό των 19.228.000 ευρώ.
Δηλαδή από τα κρατικά ταμεία λείπουν 20.072.000  ευρώ.
Ο αναπληρωτής  υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «ο νόμος του 2010, ένας σωστός  νόμος  μνημονιακός, φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων, Τι τον  κάνετε , είπε  απευθυνόμενος  στην πτέρυγα  της Νέας  Δημοκρατίας, το αναβάλετε  από το 2010  μέχρι το 2014, οποίος  επιβλήθηκε το 2015 από την  κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ»  

Τι χρωστούν τα «μεγάλα» κανάλια
 
Σύμφωνα τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του περασμένου Απριλίου ο  ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, οφείλει το ποσό των 6.498.082 ,54 ευρώ.
Το MEGA CHANNEL οφείλει το ποσό των 7.403.900 ευρώ για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014.
Το STAR CHANNEL εμφανίζεται να έχει οφειλές συνολικού ύψους 3.903.305,70  ευρώ.
Ο τηλεοπτικός σταθμός  ALPHA το ποσό των  3.970.132.02  ευρώ   
Οι  υποχρεώσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ έφθαναν τα  2,120,672 ,51  εκατ. ευρώ, τα οποία όμως έχουν αποπληρωθεί  καθώς η διοίκηση του σταθμού κατέβαλε το ποσό στην εφορία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση των Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών έχει διατυπώσει τις διαφωνίες της αναφορικά με τα χρέη που τους καταλογίζουν οι  φορολογικές Αρχές καθώς ισχυρίζονται ότι η προβολή των κομμάτων στις εκλογικές αναμετρήσεις  έγιναν χωρίς ποτέ τα πολιτικά κόμματα να καταβάλλουν το αντίτιμο της προβολής.

Ηλίας Κασιδιάρης πως πήρε τα τραπεζικά δάνεια το Mega. Ποιες ήταν οι εγγυήσεις

Η συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία με περιεχόμενο για τις άδειες παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης
Το θέμα  συζήτησης  προκάλεσε εντάσεις  μεταξύ των βουλευτών.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής,  Ηλίας Κασιδιάρης, αποκάλυψε μιλώντας από το βήμα της Βουλής  ότι «το MEGA δανείζετε από τις τράπεζες.
Το θέμα είναι  ότι  για να δανειστεί ένας πολίτης, πρέπει να έχει περιουσία.
Το MEGA παρουσιάζει ως περιουσιακό στοιχείο ακούστε λίγο και φρίξτε ένα επεισόδιο από την τηλεοπτική σειρά τα Στρουμφάκια, που κοστολογείται με 1 εκατομμύριο ευρώ και με  αυτή την ανοησία υπάρχει τράπεζα που έδωσε σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ στον  Μπόμπολα, συνεχίζοντας, ο βουλευτής είπε ότι δεν τα λέει κανείς  άλλος βέβαια αυτά σε αυτή την αίθουσα, γι αυτό είμαστε αποκλεισμένοι από όλα τα μέσα της διαπλοκής».
Να σημειωθεί ότι η τραπεζική χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής  Ενημέρωσης  αποτελεί έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων οι οποίοι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφαση τους για τα δάνεια του ΔΟΛ.

 Νίκος  Θεοδωρόπουλος
  ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης