Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η Κίνα θα αναγκαστεί να αυστηροποιήσει τα capital controls

Societe Generale: Η Κίνα θα αναγκαστεί να αυστηροποιήσει τα capital controls
Αυστηρότερους κεφαλαιακούς περιορισμούς χρειάζεται η Κίνα, για να αποτρέψει την ταχύτερη υποτίμηση του γουάν
Η κινεζική κυβέρνηση θα αναγκαστεί πιθανόν να αυστηροποιήσει τα capital controls που έχει επιβάλει, καθώς ακόμα και τα μεγαλύτερα αποθεματικά ξένου συναλλάγματος δεν θα είναι αρκετό να υπερασπιστεί το γουάν, σύμφωνα με τη Societe Generale.
Αν 65 εκατ. κάτοικοι, ή περίπου το 5% του πληθυσμού της χώρας, αποφάσιζαν να εξαντλήσουν το περιθώριο και ο καθένας έβγαζε 50 χιλ. δολάρια έξω από την Κίνα, τότε περί τα 3,3 τρισ. δολάρια αποθεματικά της χώρας θα «έκαναν φτερά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jason Daw, ανώτερο στέλεχος της γαλλική τράπεζας.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, η Κίνα χρειάζεται περίπου 2,8 τρισ. δολάρια αποθεματικά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε περίπτωση κρίσης πληρωμών.
«Απλώς και μόνο επειδή έχεις τα μεγαλύτερα αποθεματικά ξένου συναλλάγματος στον κόσμο, δεν πρέπει να υποτιμάς τις εγχώριες νομισματικές επιπτώσεις», σημείωσε, παράλληλα, ο Kit Juckes, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale και πρόσθεσε ότι η Κίνα έχει ένα ξεκάθαρο δίλημμα: «Να αυστηροποιήσει τους κανόνες ή να επιτρέψει την ταχύτερη υποτίμηση του γουάν».
Αξίζει να αναφερθεί ότι η γαλλική τράπεζα συμβουλεύει τους πελάτες της να μην επενδύουν σε κινεζικά assets και να λάβουν θέσεις σορτ στα εθνικά νομίσματα των Ταϊβάν και Νοτίου Κορέας, χώρες που εξαρτώνται άμεσα από την εισαγωγική δραστηριότητα της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης