Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιστροφή Άνθιμου Θωμόπουλου μέσω της KKR - Χτύπησε την πόρτα της Alpha για NPLs

Επιστροφή Άνθιμου Θωμόπουλου μέσω της KKR - Χτύπησε την πόρτα της Alpha για NPLs
Η KKR έχει ήδη μέσω του κ. Θωμόπουλου βολιδοσκοπήσει την Alpha Bank προκειμένου να αγοράσει πακέτο κόκκινων επιχειρηματικών δανείων
Μπορεί να έφυγε από την Πειραιώς αλλά παραμένει ενεργός και φαίνεται να αξιοποιεί τις σχέσεις που δημιούργησε και διεύρυνε μέσω της παρουσίας του στη θέση του επικεφαλής του ομίλου Πειραιώς.
Πρόκειται για τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο ο οποίος σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εμφανίζεται να εκπροσωπεί την KKR στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήδη η KKR έχει ήδη μέσω του κ. Θωμόπουλου βολιδοσκοπήσει την Alpha Bank προκειμένου να αγοράσει πακέτο κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.
Υπενθυμίζεται ότι η KKR ήταν η εταιρία η οποία είχε προχωρήσει στη συμφωνία για τα δάνεια της MIG και η οποία είχε προκαλέσει σημαντικούς τριγμούς όταν άρχισαν να βγαίνουν στοιχεία για το περιεχόμενό της την αποκλειστική ευθύνη του οποίου είχε ο κ. Θωμόπουλος.
Πέραν αυτού ο κ. Θωμόπουλος ήταν όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο βασικός παράγοντας του ναυαγίου της πρότασης του διεθνούς κολοσσού στον κλάδο ακινήτων της Hines για να εξαγοράσει την Trastor.
Και αυτό ενώ γνώριζε ότι η Hines είχε ήδη δείξει ενδιαφέρον για ολοκληρωμένη επένδυση στην Ελλάδα μέσω της εξαγοράς ΑΕΕΑΠ στην οποία θα τοποθετούσε όλο το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της.
Ο μεγάλος αυτός διεθνής παίκτης συζητούσε παράλληλα για την εξαγορά του Πόρτο Καρράς από τον όμιλο Στέγγου αλλά και ακινήτων της Βωβός αλλά τελικά αποχώρησε άπραγος από την Ελλάδα λόγω της εμπλοκής Θωμόπουλου.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης