Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unicef: Το ένα τρίτο των μεταναστών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα είναι παιδιά

Unicef: Το ένα τρίτο των μεταναστών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα είναι παιδιά
«Τα παιδιά αντιστοιχούν πλέον στο 36% όσων επιχειρούν αυτό το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», σημείωσε η εκπρόσωπος της Unicef, Sarah Crowe
Παιδιά είναι πάνω από το ένα τρίτο των μεταναστών που επιχειρούν το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Για πρώτη φορά από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, πλέον υπάρχουν περισσότερες γυναίκες και παιδιά που διασχίζουν τα σύνορα από την Ελλάδα στα Σκόπια απ' ό,τι ενήλικες άνδρες, σύμφωνα με έκθεση της Unicef.
Τα στοιχεία έρχονται σε μια στιγμή που η Ευρώπη μάχεται με τη μεγαλύτερη κρίση μετακίνησης ατόμων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα να τρέπονται σε φυγή από τον πόλεμο, τη βία και τη φτώχεια το περασμένο έτος, διακινδυνεύοντας τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά τους για να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης.
«Τα παιδιά αντιστοιχούν πλέον στο 36% όσων επιχειρούν αυτό το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», σημείωσε η εκπρόσωπος της Unicef, Sarah Crowe, προσθέτοντας ότι «παιδιά και γυναίκες φθάνουν σχεδόν το 60%» εκείνων που εισέρχονται στα Σκόπια.
Τα στοιχεία σηματοδοτούν μια σημαντική αλλαγή από τον Ιούνιο, όταν το 73% των μεταναστών ήταν ενήλικες άνδρες και μόνο ένας στους 10 ήταν κάτω των 18 ετών.
Η ειδική συντονίστρια της Unicef για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, Marie Pierre Poirier, είπε ότι γυναίκες και παιδιά είναι ακόμη πιο ευάλωτα στους κινδύνους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, καθώς αυτό σημαίνει περισσότερο ρίσκο στη θάλασσα, ειδικά τώρα που είναι χειμώνας και μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία στην ξηρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης