Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προειδοποίηση από τον Χ. Γεωργιάδη (ΥΠΟΙΚ Κύπρου) - «Δεν πρέπει να καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις»

Προειδοποίηση από τον Χ. Γεωργιάδη (ΥΠΟΙΚ Κύπρου) - «Δεν πρέπει να καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις»
παραμένουν ελάχιστες βδομάδες για να εκπληρωθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο, που ρυθμίζει τα της ίδρυσης μίας εταιρείας Cyta 100% κρατικής
Την ανησυχία του για ενδεχόμενη καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η κυπριακή κυβέρνηση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μόλις ένα μην πριν εξέλθει η χώρα από το μνημόνιο.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου επεσήμανε ότι παραμένουν ελάχιστες βδομάδες για να εκπληρώσουμε και το τελευταίο προαπαιτούμενο, που ρυθμίζει τα της ίδρυσης μίας εταιρείας Cyta 100% κρατικής.
Εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες υπέδειξε ότι το χρονικό αυτό στάδιο είναι σημαντικό.
«Για να μπορέσουμε», είπε, «να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το πρόγραμμα και να στείλουμε ένα μήνυμα σε οίκους αξιολόγησης και σε επενδυτές, πρέπει η προσπάθεια ολοκλήρωσης του προγράμματος να μην είναι ημιτελής» και επεσήμανε:
«Πριν καλά – καλά τελειώσουμε με το πρόγραμμα προσαρμογής, δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι σημαντικές μεταρρυθμίσεις άρχισαν να παραμένουν πίσω».
Ερωτηθείς τι θα γίνει στη σύνοδο του Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με τα υφιστάμενα δεδομένα.
«Πάντως δεν έχει καταρτιστεί ακόμη η ημερήσια διάταξη της συνόδου.
Ως συνήθως γίνεται μία έστω σύντομη συζήτηση αλλά η συζήτηση θα καθοριστεί από τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας», παρατήρησε.
«Σε κάθε περίπτωση όμως ο χρόνος τελειώνει και αν δεν είναι σε αυτό το Eurogroup του Φεβράρη θα είναι στο επόμενο αρχές Μαρτίου, το οποίο εκτιμώ ότι θα είναι το καθοριστικό», υπογράμμισε και πρόσθεσε:
«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέχρι τότε θα πρέπει να συζητηθεί και να αποφασιστεί η λήξη του κυπριακού προγράμματος και συνεπώς εκεί είναι που θα φανεί αν η Κύπρος θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα ή αν θα μείνει ημιτελής αυτή η τελευταία διαδικασία», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης