Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Βιώνουμε μια Ορθόδοξη πνευματική αναγέννηση της Σμύρνης - Ουδέποτε έπαυσε να ζει στην καρδιά μας

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Βιώνουμε μια Ορθόδοξη πνευματική αναγέννηση της Σμύρνης - Ουδέποτε έπαυσε να ζει στην καρδιά μας
Τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία
«Αληθώς,σήμερα βιώνουμε μια Ορθόδοξη πνευματική αναγέννηση της Σμύρνης», τόνισε στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στη Θεία Λειτουργία όπου παρέστησαν προσκυνητές από την Ελλάδα.
Ειδικότερα, οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Σμύρνης γιόρτασαν τη μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου επισκόπου της ιστορικής πόλης και αγαπημένου μαθητή του Αποστόλου Παύλου.
Τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Νεαπόλεως Βαρνάβα και Δράμας Παύλου.
Μεταξύ άλλων, παρέστησαν  ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, ο πρέσβης στην Άγκυρα κ. Λουκάκης, ο γενικός πρόξενος Θ. Τσακίρης, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος, η δήμαρχος Κονάκ.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε
«αληθώς, σήμερα βιώνουμε μια Ορθόδοξη πνευματική αναγέννηση της Σμύρνης, η οποία, άλλωστε, ουδέποτε έπαυσε να ζει στην καρδιά μας, την καρδιά του γένους μας, ουδέποτε έπαυσε να είναι αντικείμενο και υποκείμενο των στεναγμών και των πόθων του πολυπαθούς Γένους μας».
Όπως είπε, «η παλαιά Σμύρνη δεν έχει καεί.
Δεν έχει πάψει να υπάρχει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης