Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990 το ελληνικό χρηματιστήριο – Νέα χαμηλά για τις τράπεζες, στο -58% το 2016

Financial Times: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990 το ελληνικό χρηματιστήριο – Νέα χαμηλά για τις τράπεζες, στο -58% το 2016
Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 99,96% από τα προ κρίσης υψηλά τους
Στις απώλειες άνω του 6,7% που καταγράφει το ελληνικό χρηματιστήριο αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα «Financial Times», επισημαίνοντας ότι είναι η πέμπτη συνεχή συνεδρίαση απωλειών, που το έχουν οδηγήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 ετών και συγκεκριμένα από το 1990.
Οι τελευταίοι 12 μήνες υπήρξαν ιδιαίτερα δύσκολοι για τις ελληνικές μετοχές, η διαπραγμάτευση των οποίων ανεστάλη για πέντε εβδομάδες το περασμένο καλοκαίρι, καθώς η χώρα βρέθηκε στο χείλος της πτώχευσης, εν μέσω του αδιεξόδου στο οποίο είχε βρεθεί στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Οι ελληνικές μετοχές έχουν υποχωρήσει 39% τους τελευταίους 12 μήνες και 91,7% από το υψηλό του 1999.



Ενώ το 2016 φαίνεται ένα τρομακτικό έτος για τις τράπεζες ανά την Ευρώπη, ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει υποφέρει τα μέγιστα, καταγράφοντας απώλειες 58% μέχρι τώρα το έτος, σε νέα ιστορικά χαμηλά.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, οι μετοχές έχουν υποχωρήσει τόσο πολύ, που ακόμη και μια μικρή κίνηση σε όρους τιμής φαίνεται τεράστια σε ποσοστιαίους όρους.
Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 99,96% από τα προ κρίσης υψηλά τους.



Σήμερα, η πτώση έχει αναπτύξει ρυθμό, με τον δείκτη να υποχωρεί άνω του 22%, με την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank να ηγούνται στις απώλειες, καταγράφοντας πτώση άνω του 27%.
Τον Νοέμβριο, επισημαίνουν οι Financial Times, οι ελληνικές τράπεζες ολοκλήρωσαν αυξήσεις κεφαλαίου, μετά τις ελλείψεις κεφαλαίων 14,4 δισ. που αποκαλύφθηκαν από τα τεστ αντοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ένα ποσό που είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από την κεφαλαιοποίησή τους συνδυαστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης