Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Τα αρνητικά επιτόκια είναι το νέο «παιχνίδι» των κεντρικών τραπεζών - Προς το παρόν η Fed απέχει

tags :
BlackRock: Τα αρνητικά επιτόκια είναι το νέο «παιχνίδι» των κεντρικών τραπεζών - Προς το παρόν η Fed απέχει
Η Fed θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων δύο χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος της BlackRock
Τα αρνητικά επιτόκια είναι το νέο «παιχνίδι» των τραπεζών, ωστόσο προς το παρόν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα απέχει.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ο Rick Rieder της BlackRock, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «το νέο παιχνίδι στον κόσμο της νομισματικής πολιτικής είναι τα αρνητικά επιτόκια».
Ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως δεν θεωρεί ότι η Fed βρίσκεται στη διαδικασία σκέψεων για υιοθέτηση πολιτικής αρνητικών επιτοκίων σήμερα.
Ο ίδιος υποστήριξε μιλώντας στο αμερικανικό CNBC ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνει, ενώ «είναι ξεκάθαρο ότι η παγκόσμια οικονομία κινείται με βραδύτερους ρυθμούς».
«Πιστεύω ότι δύσκολα η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια πολλές φορές το 2016, ενώ μπορεί να μην καταφέρει να τα αυξήσει ούτε μία», σημείωσε το στέλεχος της BlackRock.
Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «μάλλον έχουμε δει το καλύτερο που μπορεί να κάνει η αμερικανική οικονομία, αν και ο κόσμος υποτίμησε την πορεία της τα τελευταία 3 με 4 χρόνια, περίοδο στην οποία δημιουργήθηκαν 8 εκατ. θέσεις εργασίας και πουλήθηκαν 18 εκατ. αυτοκίνητα. Σε καλό επίπεδο ήταν και οι πωλήσεις κατοικιών».
Μάλιστα σημείωσε ότι η Fed θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων δύο χρόνια νωρίτερα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης