Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριμερής συνεργασία Ελλάδος-Κύπρου-Λιβάνου εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 15/2, διευρύνοντας την επιρροή του Ελληνισμού

Τριμερής συνεργασία Ελλάδος-Κύπρου-Λιβάνου εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 15/2, διευρύνοντας την επιρροή του Ελληνισμού
Η χώρα μας έχει ήδη δημιουργήσει ξεχωριστά τριμερή σχήματα συνεργασίας Ελλάδος και Κύπρου με την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Ισραήλ
Στη σταδιακή διεύρυνση της πολιτικής επιρροής του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αναμένεται να συμβάλλει το νέο τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδος-Κύπρου-Λιβάνου που πρόκειται να εγκαινιάσει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζεται, ότι η χώρα μας έχει ενισχύσει το πλαίσιο συνεργασίας της με μια σειρά χωρών της ευρύτερης περιοχής, έχοντας ήδη δημιουργήσει ξεχωριστά τριμερή σχήματα συνεργασίας Ελλάδος και Κύπρου με την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Ισραήλ.
Η νέα αντίστοιχη τριμερής συνάντηση με τον Λίβανο θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη των εργασιών του συμβουλίου.
Το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δευτέρας θα εξετάσει τις σχέσεις της Ε.Ε. με τη Λευκορωσία καθώς και την πολιτικο-οικονομική κατάσταση στη Μολδαβία.
Επίσης, θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στη Βόρειο Αφρική, ιδιαίτερα στη Λιβύη, λόγω της προέλασης του τρομοκρατικού χαλιφάτου ISIS.
Ζητήματα που θα εξεταστούν, περιλαμβάνουν επίσης την κλιματική διπλωματία και τον ρόλο της Ε.Ε. μετά τη διάσκεψη στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή.
Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετάσχουν σε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Nasser Judeh, για τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και την εξεύρεση τρόπων στήριξης του Λιβάνου ως χώρας πρώτης υποδοχής προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης