Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mises institute (Αυστρία): Πότε θα πεθάνει ο σοσιαλισμός και η μάχη με τον φιλελευθερισμό

Mises institute (Αυστρία): Πότε θα πεθάνει ο σοσιαλισμός και η μάχη με τον φιλελευθερισμό
Η σοσιαλιστική οργάνωση της κοινωνίας είναι απραγματοποίητη και ως εκ τούτου ο καπιταλισμός έχει αναλάβει να προωθήσει την ευημερία όλων.
Ο κόσμος τείνει προς το σοσιαλισμό, επειδή πιστεύει ότι ο σοσιαλισμός θα εγγυηθεί ένα υψηλότερο επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας.
Η απώλεια αυτής της πεποίθησης θα σήμαινε το τέλος του Σοσιαλισμού αναφέρει σε ανάλυση του το Mises institute από την Αυστρία.
Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η έλλειψη επιτυχιών στα πειράματα του Σοσιαλισμού σημαίνει ότι απλά ο σοσιαλισμός έχει ξεπεραστεί Ο άνθρωπος που προσκολλάται στο σοσιαλισμό θα συνεχίσει να αποδίδει όλα τα κακά του κόσμου στις ιδιωτικές περιουσίες και να περιμένει τη σωτηρία από το σοσιαλισμό.
Οι σοσιαλιστές αποδίδουν τις αποτυχίες του ρωσικού μπολσεβικισμού στην κάθε περίσταση, εκτός από την ανεπάρκεια του συστήματος.
Από τη σοσιαλιστική άποψη, ο καπιταλισμός είναι ο μόνος υπεύθυνος για όλη την δυστυχία του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Οι σοσιαλιστές βλέπουν μόνο αυτό που θέλουν να δουν είναι τυφλοί σε οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τη θεωρία τους.
Μόνο οι ιδέες μπορούν να ξεπεράσουν τις ιδέες.
Ο φιλελευθερισμός τις τελευταίες 10ετές έχει ξεπεράσει το σοσιαλισμό.
Ο Φιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός απευθύνονται στους έχοντες καλά ισορροπημένο νου, στους ορθολογιστές όχι στα  συναισθήματα.
Ο σοσιαλισμός, αντίθετα, λειτουργεί με τα συναισθήματα, προσπαθεί να παραβιάσει λογικές εκτιμήσεις και να καταπνίξει την φωνή της λογικής αφυπνίζοντας πρωτόγονα ένστικτα.
Ο σοσιαλισμός είναι το συναίσθημα και ο φιλελευθερισμός η λογική.
Ο σοσιαλισμός στο παρελθόν είχε μεγάλη διεισδυτικότητα στην ψυχολογία της μάζας  και αυτό αρχίζει να αλλάζει.
Η πνευματική καθοδήγηση της ανθρωπότητας ορίζεται από πολύ λίγους που πιστεύουν στον εαυτό τους
Ο σοσιαλισμός δεν είναι η κυρίαρχη ιδεολογία της περιόδου μας, διότι οι μάζες σκέπτονται πρώτα την ιδέα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής.
Οι πρώτοι σοσιαλιστές ήταν οι διανοούμενοι αυτοί και όχι οι μάζες είναι η ραχοκοκαλιά του σοσιαλισμού.
Η δύναμη του Σοσιαλισμού στηρίζεται όχι στις μάζες αλλά στους πνευματικούς καθοδηγητές.
Αν η διανόηση εγκαταλείψει το σοσιαλισμό θα καταρρεύσει.
Η παρελθούσα εμπειρία αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι σοσιαλιστές ηγέτες ήταν απλά δημαγωγοί, που ήξεραν ότι δεν μπορούν για πολύ καιρό να έχουν τις μάζες με το μέρος τους.  
Η μάχη φιλελευθερισμού και σοσιαλισμού συνεχίζεται
Ο σοσιαλισμός βλέπει τα άτομα - τους πεινασμένους, τους ανέργους και τους πλούσιους  και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στους έχοντες.
Αυτό είναι λάθος.
Ο φιλελευθερισμός δεν ξεχνά ποτέ το σύνολο και την αλληλεξάρτηση του κάθε φαινομένου. Γνωρίζει αρκετά καλά ότι η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής δεν είναι σε θέση να μετατρέψει τον κόσμο σε παράδεισο.
Η σοσιαλιστική οργάνωση της κοινωνίας είναι απραγματοποίητη και ως εκ τούτου ο καπιταλισμός έχει αναλάβει να προωθήσει την ευημερία όλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης