Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες συναντήσεις χωρών για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου – Σταθερό το Ιράν στην πολιτική του, σχεδιάζει αύξηση παραγωγής

Νέες συναντήσεις χωρών για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου – Σταθερό το Ιράν στην πολιτική του, σχεδιάζει αύξηση παραγωγής
Μη λογική η απαίτηση το Ιράν να παγώσει τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου, τονίζει ο εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΠΕΚ
Σταθερό παραμένει το Ιράν όσον αφορά την πολιτική του για το πετρέλαιο, επισημαίνοντας ότι θα αυξήσει την παραγωγή τους στα επίπεδα προ των κυρώσεων και ενώ οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες αναμένεται να συναντηθούν στην Τεχεράνη για τον περιορισμό της παραγωγής ώστε να σταματήσει η βουτιά στην τιμή του.
«Το να ζητείται από το Ιράν να παγώσει τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου του είναι μη λογικό», σημείωσε ο εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΠΕΚ, Medhi Asali, προσθέτοντας πως «όταν το Ιράν βρισκόταν υπό το καθεστώς κυρώσεων, ορισμένες χώρες αύξησαν την παραγωγή τους και προκάλεσαν την πτώση των τιμών του πετρελαίου».
«Πώς μπορούν να περιμένουν ότι το Ιράν θα συνεργαστεί τώρα και να πληρώσει το τίμημα» διερωτήθηκε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι χώρες που έχουν αυξήσει την παραγωγή τους από το 2011 και ειδικά εκείνες που την αύξησαν πέρυσι, προκάλεσαν την πτώση των τιμών του πετρελαίου.
»Θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή τους για να ισορροπήσουν οι τιμές», σημείωσε ο Asali.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Βενεζουέλας και του Ιράκ σήμερα, Τετάρτη.
Μία ημέρα νωρίτερα, σημειωτέον, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας, του Κατάρ και της Βενεζουέλας για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου.
Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της συμφωνίας όλων των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, με το Ιράν να αποτελεί το μόνο εμπόδιο, ενώ είναι αυτό που έχει να χάσει τα περισσότερα από μια συμφωνία περιορισμού της παραγωγής.
Πολλές άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, από τη Ρωσία μέχρι το Ιράκ, παράγουν σε σχεδόν ιστορικά υψηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης