Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Δύο μέλη του προσωπικού της σέρβικης πρεσβείας σκοτώθηκαν από αμερικάνικους βομβαρδισμούς στη Λιβύη

Guardian: Δύο μέλη του προσωπικού της σέρβικης πρεσβείας σκοτώθηκαν από αμερικάνικους βομβαρδισμούς στη Λιβύη
Οι δύο Σέρβοι ήταν μέλη του προσωπικού της σέρβικης πρεσβείας στη Λιβύη και κρατούνταν όμηροι από το ISIS
Δύο μέλη του προσωπικού της σέρβικης πρεσβείας που κρατούνταν όμηροι από τον Νοέμβριο του 2015 σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού από τις ΗΠΑ στρατοπέδου του ISIS στη Λιβύη την Παρασκευή, όπως αναφέρει ο Guardian.
Οι νεκροί από την αμερικάνικη επίθεση ήταν δεκάδες και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Aleksandar Vucic ανάμεσά τους ήταν και οι Sladjana Stankovic και Jovica Stepic, αξιωματικός επικοινωνιών και οδηγός αντίστοιχα.
«Προφανώς οι Αμερικάνοι δεν ήξεραν ότι ξένοι πολίτες βρίσκονταν εκεί» είπε ο Vucic στους δημοσιογράφους.
Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic ανέφερε από την πλευρά του ότι η είδηση για τον θάνατο των δύο συμπατριωτών του δόθηκε από ξένους αξιωματούχους, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση της Λιβύης.
«Αλλά έχουμε και φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν ότι η είδηση είναι αληθινή» ανέφερε ο Dacic.
Tην Παρασκευή αμερικάνικα μαχητικά F 15 βομβάρδισαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του ISIS σκοτώνοντας δεκάδες και πιθανότατα και τον εγκέφαλο της επίθεσης στην Τυνησία πριν από έναν χρόνο.
O Dacic υποστήριξε ότι η Σερβία γνώριζε που βρίσκονταν οι όμηροι και έκανε προσπάθειες να τους φέρει πίσω στη χώρα σε συνεργασία με τον στρατό της Λιβύης.
«Περιμένουμε τις επίσημες εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Λιβύης και τις ΗΠΑ» πρόσθεσε ο Dacic, που αποκάλυψε και ότι μία εγκληματική οργάνωση, η οποία πρέπει να είχε διασυνδέσεις με το ISIS, είχε ζητήσει λύτρα για τους ομήρους.
Ο Σέρβος υπουργός υποστήριξε ότι πρέπει να ελεγχθεί και ότι όντως οι ΗΠΑ βομβάρδισαν στρατόπεδο του ISIS.
Δεν αποκάλυψε το ύψος των λύτρων, απλά ανέφερε ότι ήταν αδύνατον να πληρωθεί ένα τέτοιο ποσό.
Απλά, ο Dacic είπε ότι δεν ήταν στις προθέσεις αυτών που κρατούσαν τους ομήρους να τους σκοτώσουν γιατί δεν ζήτησαν κάτι επιπλέον των οικονομικών ανταλλαγμάτων.
Οι δύο υπάλληλοι της πρεσβείας είχαν απαχθεί τον Νοέμβριο του 2015, όταν οπλισμένοι άνδρες στη Λιβύη είχαν επιτεθεί σε μία σέρβικη αυτοκινητοπομπή.
Ο Σέρβος πρέσβης Oliver Potezica είχε καταφέρει να διαφύγει μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης