Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η BlackRock προειδοποιεί τους επενδυτές ομολόγων – Έχουν υποτιμήσει τη FED για την αύξηση των επιτοκίων

Η BlackRock προειδοποιεί τους επενδυτές ομολόγων – Έχουν υποτιμήσει τη FED για την αύξηση των επιτοκίων
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων φέτος από τη FED είναι στο 48%, έναντι του 93% που προέβλεπαν την 1η Ιανουαρίου
Η μεγαλύτερη διαχειρίστρια χρημάτων παγκοσμίως, η BlackRock, προειδοποιεί τους επενδυτές ομολόγων ότι δεν είναι προετοιμασμένοι για μια αύξηση επιτοκίων από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED.
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων φέτος από τη FED είναι στο 48%, έναντι του 93% που προέβλεπαν την 1η Ιανουαρίου.
Η πτώση στις μετοχές και το πετρέλαιο οδήγησε τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τα στοιχήματά τους για υψηλότερα επιτόκια, ακόμη και μετά τις δηλώσεις από τη FED τον Δεκέμβριο που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τέσσερις φορές μέσα στο 2016.
Πλέον, οι μετοχές και το πετρέλαιο παρουσιάζουν σημάδια σταθεροποίησης.
«Θα περιμένουν οι κεντρικοί τραπεζίτες όλο το 2016;», διερωτάται ο στρατηγικός αναλυτής της BlackRock, Russ Koesterich, για να προσθέσει ότι «πιθανώς όχι, αν και αυτό είναι που υποδηλώνει η αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
»Ο πληθωρισμός έχει ενισχυθεί, υποδηλώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι πιο ήπια, όπως εκτιμά η αγορά».
Σημειώνεται ότι η BlackRock έχει 4,6 τρισ. δολ. σε assets.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια
Μικρότερη του 50% η πιθανότητα αύξησής τους



Πριν από 12 μήνες, ο αναλυτής της BlackRock είχε αναφέρει ότι η προοπτική για μια αύξηση επιτοκίων από τη FED το 2015 ήταν «μια πιθανότητα τον Ιούνιο, πιθανώς τον Σεπτέμβριο και αν όχι, σίγουρα προς το τέλος του έτους».
Σημειώνεται ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα αύξησε τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2015, ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης