Τη στενότερη συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου στον τουρισμό επικύρωσε η υπουργός Τουρισμού, Έλ. Κουντουρά

Τη στενότερη συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου στον τουρισμό επικύρωσε η υπουργός Τουρισμού, Έλ. Κουντουρά
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μνημόνιο προβλέπει κοινές ενέργειες για την ανταλλαγή τουριστικών ροών και την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων σε Ελλάδα και Αίγυπτο από τρίτες χώρες
Τη στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου στον τουρισμό επικύρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο Κάιρο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, στο οποίο και υπάγεται το υπουργείο Τουρισμού, ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη της αν. υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά στο Κάιρο μετά από πρόσκληση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης και του Ομολόγου της κ. Hisham Zaazou, για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου στον τουρισμό.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, που επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη Προέδρου της Αιγύπτου, Abdel Fattah El- Sisi στην Αθήνα και την προηγηθείσα επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Αίγυπτο.
Η κα Κουντουρά υπέγραψε με τον αιγύπτιο ομόλογό της Μνημόνιο Κατανόησης για τη Συνεργασία στον Τουρισμό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μνημόνιο προβλέπει κοινές ενέργειες για την ανταλλαγή τουριστικών ροών και την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων σε Ελλάδα και Αίγυπτο από τρίτες χώρες.
Προωθείται, επίσης, η συνεργασία στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, δράσεις αμοιβαίας τουριστικής προβολής και η διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων, ενώ συστήνεται Μικτή Επιτροπή Τουρισμού, για την υλοποίηση των κοινών δράσεων.
Σε Συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό της, η ελληνίδα υπουργός αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς και στην κοινή βούληση σύσφιξης των τουριστικών σχέσεων με αμοιβαία οφέλη.
Η κα Κουντουρά συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Υγείας, Dr. Ahmed Rady, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, καθώς και με τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας κ. Μohamed Hassan Kamal για το θέμα των απευθείας πτήσεων και της ανάπτυξης κοινών πακέτων για την προσέλκυση επισκεπτών από μακρινές αγορές.
Η υπουργός συναντήθηκε ακόμη με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ξεναγήθηκε και στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο όπου λειτουργεί το νεοσύστατο Μουσείο.

www.bankingnews.gr 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS