Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Απειλούμαστε με έξωση από τη Σένγκεν - Οι πρόσφυγες πρέπει να κατανέμονται σε όλη την ΕΕ

Θεοδωράκης: Απειλούμαστε με έξωση από τη Σένγκεν - Οι πρόσφυγες πρέπει να κατανέμονται σε όλη την ΕΕ
«Όσο καθυστερούμε χάνονται και άλλες ζωές στο Αιγαίο και η Ελλάδα γεμίζει στρατόπεδα σε όλη τη χώρα», είπε ο κ. Θεοδωράκης
Ότι η χώρα απειλείται με έξωση από τη ζώνη που ορίζεται από τη Συνθήκη του Σένγκεν και ότι οι πρόσφυγες, που έρχονται στην Ευρώπη, πρέπει να κατανέμονται σε όλη την Ευρώπη, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, λαμβάνοντας το βήμα στη Βουλή, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.
Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «το λάθος της Ε.Ε. το κάνουν οι συντηρητικές δυνάμεις», κατηγορώντας τες ότι «εξυπηρετούν την τουρκική πολιτική, που βγάζει λεφτά και κερδίζει πόντους».
Συγκεκριμένα για την Αυστρία εκτίμησε ότι κινείται υπό τον φόβο της ακροδεξιάς στη χώρα τους.
Ο ίδιος διατύπωσε την άποψη πως «το προσφυγικό ξεπερνάει τις δυνατότητες της χώρας», ενώ, αναφερθείς στον κίνδυνος έξωσης της χώρας από τη Σένγκεν, πρότεινε τη σύσταση εθνικής επιτροπής δράσης και ενός εθνικού συντονιστή.
«Απαιτείται μία γενναία διακομματική στήριξη, ώστε να πιεστούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας να δεχτούν τις προτάσεις μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως «δεν είναι εύκολο να γίνει μία συνολική συμφωνία» και «πρέπει να συμφωνήσουμε σε 2-3 ζητήματα».
«Οι πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη και πρέπει να κατανέμονται σε όλη την Ευρώπη», είπε ακόμα, καθώς και ότι «πρέπει να γίνεται άμεσος διαχωρισμός και οι μετανάστες να επιστρέφονται εντός λίγων ωρών στην Τουρκία», ζητώντας να έχει «ρόλο το ΝΑΤΟ».
Προειδοποίησε, δε, πως «όσο καθυστερούμε χάνονται και άλλες ζωές στο Αιγαίο και η Ελλάδα γεμίζει στρατόπεδα σε όλη τη χώρα», ενώ κάλεσε σε αποτροπή της ενίσχυσης των ρατσιστικών επιλογών, καθώς «αν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες θα βρεθούμε προ μεγάλων εκπλήξεων».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος των εκβιαστών.
«Ο διευθυντής της εφημερίδας από το κύκλωμα των εκβιαστών πολεμούσε τους εχθρούς της κυβέρνησης», σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως «υπήρξαν μαρτυρίες των συλληφθέντων που λένε ότι συνεργάζονταν με τον «αρχιμανδρίτη» υπουργό».
«Από που και ως που η ΕΥΔΑΠ που είναι μονοπώλιο έχει ετήσιο διαφημιστικό κονδύλι 1,5 εκατ. ευρώ;
Πως η ΕΥΔΑΠ ενισχύει μία συγκεκριμένη τράπεζα;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, αγγίζοντας μια άλλη πτυχή της υπόθεσης.
Συμπλήρωσε, δε, πως «οι κατηγορούμενοι λένε ότι δούλευαν για κάποιους από την κυβέρνηση».
Απευθυνόμενος στην κυβέρνησης είπε: «Εάν θέλετε να συμβάλετε στη διακοπή της ροής του πολιτικού χρήματος, να περιορίσετε τα διαφημιστικά κονδύλια.
Να τα κάνουμε όλα διαφανή.
Προκηρύξεις για όλες τις θέσεις.
Ελάχιστο προσωπικό για κάθε υπουργό».
Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη μήνυση της προέδρου του Αρείου Πάγου, κα Βασιλικής Θάνου, κατά του συνταγματολόγου, Στ. Τσακυράκη, επισημαίνοντας πως «η κα Θάνου πρέπει να καταλάβει ότι θα δέχεται κριτική».

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης