Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές του ISIS εναντίον των ιδρυτών των Facebook και Twitter, μετά το κλείσιμο λογαριασμών υποστηρικτών τους

Απειλές του ISIS εναντίον των ιδρυτών των Facebook και Twitter, μετά το κλείσιμο λογαριασμών υποστηρικτών τους
Στο βίντεο, διάρκειας 25 λεπτών, που δημοσιεύθηκε από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Στρατός των παιδιών του χαλιφάτου», φαίνονται οι εικόνες του Zuckerberg και του Dorsey στις φλόγες και διάτρητες από σφαίρες
«Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε;». Με αυτή την ερώτηση υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν, μέσω βίντεο, να σκοτώσουν τους ιδρυτές του Facebook και του Twitter, Mark Zuckerberg και Jack Dorsey, καθώς και να καταστρέψουν τα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά το κλείσιμο λογαριασμών υποστηρικτών του ISIS.
Στο βίντεο, διάρκειας 25 λεπτών, που δημοσιεύθηκε από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Στρατός των παιδιών του χαλιφάτου», φαίνονται οι εικόνες του Zuckerberg και του Dorsey στις φλόγες και διάτρητες από σφαίρες.
Το μήνυμα, που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο, αναφέρει: «Στον Mark και τον Jack, ιδρυτές του Facebook και του Twitter και στην αδρανή κυβέρνησή τους (ΗΠΑ): καθημερινά ανακοινώνουν την αναστολή των λογαριασμών μας. Σας λέμε: "αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε;" Δεν παίζουν στο δικό μας πρωτάθλημα» και προσθέτουν:
«Αν εσείς κλείνετε έναν λογαριασμό, εμείς θα ελέγχουμε άλλους δέκα και σύντομα τα ονόματά σας θα σβήσουν αφού σβήσουμε τις ιστοσελίδες σας, με τη βοήθεια του Θεού και θα ξέρετε ότι αυτό που λέμε είναι αλήθεια».
Ο «Στρατός των παιδιών του χαλιφάτου» ισχυρίζεται ότι έχει χακάρει περισσότερους από 10.000 λογαριασμούς στο Facebook, 150 ομάδες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και περισσότερους από 5.000 λογαριασμούς του Twitter.
«Πολλοί εξ αυτών των λογαριασμών δόθηκαν σε υποστηρικτές μας και, Θεού θέλοντος, οι υπόλοιποι θα διανεμηθούν», επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης