Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Επιχειρηματική αναγκαιότητα τα ανοιχτά σύνορα - Να παρέμβει η κυβέρνηση

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Επιχειρηματική αναγκαιότητα τα ανοιχτά σύνορα - Να παρέμβει η κυβέρνηση
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις προκαλούν νέο πλήγμα στις ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Β.Ε.Α.
Ότι τα ανοιχτά σύνορα αποτελούν «επιχειρηματική αναγκαιότητα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Β.Ε.Α.), στον απόηχο των κινητοποιήσεων των αγροτών, καλώντας την κυβέρνηση να παρέμβει.
Ειδικότερα, το Β.Ε.Α. ζητά την ανάγκη τήρησης της νομιμότητας και αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους με το άνοιγμα των συνόρων για τη διέλευση πρώτων υλών και προϊόντων.
Όπως αναφέρει, καθημερινά, το Επιμελητήριο γίνεται δέκτης καταγγελιών βιοτεχνών, οι οποίοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς αδυνατούν να μεταφέρουν ή να παραλάβουν τις παραγγελίες τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρογκα με πολλαπλάσια έξοδα μεταφοράς και βαριά πρόστιμα, λόγω της καθυστέρησης εξυπηρέτησης των παραγγελιών τους.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας και της έλλειψης ρευστότητας, της επιβολής των capital controls, βρίσκονται ήδη σε δυσχερή θέση και με το κλείσιμο των συνόρων πλήττεται ανεπανόρθωτα η ανταγωνιστικότητά τους, τονίζει το Β.Ε.Α., ενώ προσθέτει πως οι κινητοποιήσεις των αγροτών, έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να επιβιώσουν και προκαλούν νέο πλήγμα στην ήδη ευάλωτη θέση τους, αφού καλούνται να επωμιστούν ακόμη μια δυσανάλογη επιβάρυνση.
Το Β.Ε.Α ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου να ανοίξουν αρχικά τα σύνορα της χώρας και στη συνέχεια οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και τα τελωνεία, προτού οι συνέπειες γίνουν ολέθριες για τις εναπομείνασες επιχειρήσεις.
«Πρόκειται για διεθνή διασυρμό της χώρας η ανοχή στα κλειστά σύνορα», επισημαίνει χαρακτηριστικά..
Τέλος αναφέρει πως «η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ανάγεται πολύ συχνά σε άθλο, είναι απαράδεκτο τα σύνορα της Ελλάδας να είναι κλειστά και η χώρα να βρίσκεται αποκομμένη, με αποτέλεσμα την ιδιότυπη ομηρία και οικονομική αιμορραγία αυτών των ελάχιστών εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης