Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι αγρότες σε Νίκαια, Τέμπη, Προμαχώνα αποφασίζουν, την Παρασκευή (26/2), για τις κινητοποιήσεις τους

Οι αγρότες σε Νίκαια, Τέμπη, Προμαχώνα αποφασίζουν, την Παρασκευή (26/2), για τις κινητοποιήσεις τους
Θετικά βήματα αλλά και απογοήτευση από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν αύριο Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Νίκαιας, του Προμαχώνα και των Τεμπών προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Στην Νίκαια η γενική συνέλευση των αγροτών ξεκινά στις 17.00 και στα Τέμπη στις 19.00, ενώ στον Προμαχώνα η συνέλευση θα αρχίσει το μεσημέρι, κάτι που σημαίνει ότι πριν το βράδυ της Παρασκευής, πιθανότατα δεν θα υπάρξει νεότερο ως προς τη γενική εικόνα.
Επί τάπητος θα τεθούν τόσο τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων μέχρι σήμερα αλλά και των δύο ξεχωριστών συναντήσεων που είχαν οι αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο μπλόκο των Τεμπών, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, καθώς η κατάσταση έχει περιπλακεί λόγω του εγκλωβισμού προσφύγων στην Κοιλάδα.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι το απόγευμα, έκλεισε εκ νέου το τελωνείο στον Προμαχώνα, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό επί ένα 24ωρο σε «ένδειξη καλής θέλησης» ενόψει της συνάντησης το πρωί της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στο τελωνείο του Προμαχώνα βρίσκονται αγρότες από την Χαλικιδική αλλά και από την Κρήτη που ανέβηκαν για να τους ενισχύσουν.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο δηλώσεις του μέλους της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα Γιάννη Τουρτούρα, υποστηρίζει ότι σε γενικές γραμμές επικρατεί απογοήτευση καθώς η συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν πήγε όπως οι αγρότες θα ήθελαν.
Όπως τόνισε υπήρξαν θετικά βήματα, όπως πχ η αναγνώριση του αφορολογήτου καθώς και το ότι η συνδεδεμένη και η εξισωτική δεν θα μπαίνουν στο εισόδημα, αλλά τόνισε ότι οι προτάσεις για τα θέματα κόστους παραγωγής, όπως πχ το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο ή το χαμηλό ρεύμα, δεν συζητήθηκαν από τον πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης