Τελευταία Νέα
Πολιτική

Mikl-Leitner (ΥΠΕΣ Αυστρίας): Αν δεν μπορεί η Ελλάδα να ελέγξει τα σύνορά της, δεν μπορεί να είναι στην Σένγκεν

Mikl-Leitner (ΥΠΕΣ Αυστρίας): Αν δεν μπορεί η Ελλάδα να ελέγξει τα σύνορά της, δεν μπορεί να είναι στην Σένγκεν
Παραμένει προκλητική απέναντι στην Ελλάδα η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών 
Επιμένει στις σχεδόν ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών η οποία επανέφερε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν αν η Αθη΄να δεν μπορεί να προστατεύσει καλά τα σύνορά της.
Συγκεκριμένα, η Johanna Mikl-Leitner, μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το θέμα στην οποία, όπως νωρίτερα δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Γιάννης Μουζάλας η πλειοψηφία των χωρών μελών στήριξε την Ελλάδα απέναντι στη στάση της Αυστρίας, τόνισε, σε δηλώσεις της ότι «εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα για το εάν αυτή μπορεί να συνεχίσει να είναι εξωτερικό σύνορο της Σένγκεν».
Η Johanna Mikl-Leitner υπεραμύνθηκε της απόφασης για ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, «ώστε να σταματήσουμε τις προσφυγικές ροές», απόφαση η οποία λήφθηκε την Τετάρτη (24/2) κατά την αμφιλεγόμενη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, με αντικείμενο τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.
Η Διάσκεψη, την οποία είχαν συγκαλέσει εξωθεσμικά η ίδια και ο υπουργός Εξωτερικών Sebastian Kurz με τη συμμετοχή ομολόγων τους από εννέα βαλκανικές χώρες, ερήμην της Ελλάδας αλλά και της Κομισιόν και της ολλανδικής προεδρίας της ΕΕ, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γερμανίας και της Ιταλίας.
Στις νέες δηλώσεις της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Johanna Mikl-Leitner, η Διάσκεψη της Βιέννης αποτελεί «την αρχή του τέλους της νεύσης για διέλευση», και ότι η ίδια είχε επ’ αυτού μια ειλικρινή συνομιλία με τους ομολόγους της των βαλκανικών χωρών, της Ελλάδας και της Γερμανίας, κατά την οποία, όπως ισχυρίστηκε, ο Έλληνας ομόλογός της φέρεται να της είπε πως η χώρα του δεν μπορεί να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα.
«Εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει, τότε μας προσφέρει το καλύτερο επιχείρημα, γιατί πρέπει να δράσουν άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης