Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: Στα 7,1 δισ. ευρώ το κόστος για τις μεταφορές από την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα εντός Σένγκεν

Κομισιόν: Στα 7,1 δισ. ευρώ το κόστος για τις μεταφορές από την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα εντός Σένγκεν
Στους υπολογισμούς συμπεριλαμβάνεται το κόστος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, το οικονομικό κόστος για τους επιβάτες λόγω χρόνου αναμονής και του διοικητικού φόρτου για τις δημόσιες διοικήσεις
Στα 7,1 δισ. ευρώ ετησίως εκτιμάται από την Κομισιόν το κόστος της επαναφοράς των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν, μόνον στον τομέα των μεταφορών.
Στους υπολογισμούς συμπεριλαμβάνεται το κόστος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, το οικονομικό κόστος για τους επιβάτες λόγω χρόνου αναμονής και του διοικητικού φόρτου για τις δημόσιες διοικήσεις.
Πρόκειται για ενδεικτική εκτίμηση της Επιτροπής, που αναφέρει στην απάντησή του ο Έλληνας Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ε. Βόζενμπεργκ.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση σε όλα τα κράτη μέλη, για το κατά πόσο η προσωρινή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων των προσώπων είναι αναγκαία και αναλογική, όπως προβλέπεται ρητά στον κώδικα συνόρων Σένγκεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης