Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωβαρόμετρο: Η προσφυγική κρίση, μακράν η κύρια πηγή ανησυχίας για τους Ευρωπαίους – Ακολουθεί η τρομοκρατία

Ευρωβαρόμετρο: Η προσφυγική κρίση, μακράν η κύρια πηγή ανησυχίας για τους Ευρωπαίους – Ακολουθεί η τρομοκρατία
Το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων κατέταξαν τη μετανάστευση μεταξύ των σημαντικότερων προβλημάτων της Ε.Ε.
Η προσφυγική κρίση αποτελεί για τους ευρωπαίους πολίτες τη μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθούμενη από την τρομοκρατία, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύθηκε χθες, Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου.
Η έρευνα που έγινε στην Ε.Ε., αλλά και στις υποψίες προς ένταξη χώρες τον Νοέμβριο του 2015, κατέδειξε ότι το θέμα της μετανάστευσης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας, μπροστά κατά πολύ από την τρομοκρατία ή την οικονομία.
Ειδικότερα, το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων κατέταξαν τη μετανάστευση μεταξύ των σημαντικότερων προβλημάτων της Ε.Ε.
Στην Εσθονία, το 79% ανέφερε ότι η μετανάστευση ήταν μεταξύ των πιο σημαντικών προβλημάτων στην Ε.Ε., ποσοστό που διαμορφώθηκε στο 76% σε Δανία, Γερμανία και Τσεχία.
Στη Γαλλία, το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η μετανάστευση είναι η νούμερο ένα πηγή ανησυχίας, 15 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο έναντι της αντίστοιχης έρευνας την άνοιξη του 2015.

Τρομοκρατία

Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, τον Ιανουάριο του 2015, η τρομοκρατία έχει καταγραφεί στη χώρα ως η δεύτερη πιο σημαντική απειλή για την Ε.Ε.
Αν και τα περισσότερα στοιχεία της έρευνας είχαν συλλεχθεί τον Νοέμβριο του 2015, η τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί μια εκ των δύο σοβαρότερων ανησυχιών με 27%, οκτώ ποσοστιαίες μονάδες έναντι του προηγούμενου έτους.
Η οικονομία και η ανεργία με 22% είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. σύμφωνα με τους Γάλλους, αν και σε εθνικό επίπεδο, η ανεργία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για τους Γάλλους (54%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης