Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (δήμαρχος Λονδίνου): Η παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. δεν θα καθορίσει το μέλλον του Λονδίνου

Johnson (δήμαρχος Λονδίνου): Η παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. δεν θα καθορίσει το μέλλον του Λονδίνου
Ο δημοφιλής δήμαρχος του Λονδίνου στηρίζει την έξοδο της χώρας του από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα που ανακοίνωσε για τις 23 Ιουνίου ο πρωθυπουργός David Cameron
Το να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για το εάν το Λονδίνο θα παραμείνει η πιο δυνατή οικονομικά πόλη της Ευρώπης, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης, Boris Johnson, ο οποίος αποτελεί το πιο εξέχον μέλος του Συντηρητικού Κόμματος που υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.
«Η μελλοντική οικονομική επιτυχία του Λονδίνου και της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από το εάν η χώρα θα είναι μέλος της Ε.Ε. ή όχι», γράφει ο οικονομικός σύμβουλος του Johnson, Gerard Lyons, στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη 1 Μαρτίου.
«Ένα σημαντικό θέμα είναι εάν οι θεσμικές δομές που δίνουν ώθηση στην οικονομία μας εξελίσσονται για να καταστούν περισσότερο ευέλικτες, ώστε να ευημερήσουν στο γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον της παγκόσμιας οικονομίας».
Ο Johnson ανακοίνωσε μόλις πριν από 1 εβδομάδα ότι θα στηρίξει την έξοδο της χώρας του από την Ε.Ε., δηλαδή ένα Brexit, στο δημοψήφισμα που ανακοίνωσε για τις 23 Ιουνίου ο πρωθυπουργός David Cameron.
Αυτή του η απόφαση τον φέρνει «απέναντι» όχι μόνο από τον πρωθυπουργό, αλλά και σε όλους τους άλλους υποψηφίους για να διαδεχτούν τον Cameron στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην κεφαλή της κυβέρνησης όταν ο πρωθυπουργός αποχωρήσει πριν από τις γενικές εκλογές του 2020.
«Εάν παραμείνουμε στην Ε.Ε., το βασικό ερώτημα είναι εάν θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις», λέει ο Lyons.
«Η Μεγάλη Βρετανία μπορεί μόνο να επιτύχει σημαντικές μεταρρυθμίσεις εάν είναι σοβαρή σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου, εφόσον πιστεύει ότι αυτό είναι καλύτερο από το status quo του να παραμείνει σε μία Ε.Ε. που δεν μεταρρυθμίζεται.
Και είναι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης