Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους αποφάσισαν Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Αυστρία

Πιο αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους αποφάσισαν Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Αυστρία
Η Σερβία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει κι άλλους αστυνομικούς - στρατιώτες στα σύνορα ΠΓΔΜ - Βουλγαρίας
Σε ακόμη πιο αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους συμφώνησαν, παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΕΕ, του ΟΗΕ, άλλων ευρωπαϊκών κρατών και διεθνών οργανισμών, οι αρχηγοί της αστυνομίας τεσσάρων χωρών των δυτικών Βαλκανίων, των Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ και της Αυστρίας.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που γίνεται μεταξύ των χωρών αυτών σε επίπεδο αρχηγών αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.
Η συνάντηση ήταν συνέχεια εκείνης που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ στις 18 Φεβρουαρίου, όταν είχε συμφωνηθεί ο κοινός έλεγχος των προσφύγων στην Γευγελή (στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ) και ο περιορισμός του αριθμού τους με βάση τις ποσοστώσεις που αποφάσισε η Αυστρία.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας Vladimir Rebic στην σημερινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας ως προεδρεύουσας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ - όπως είπε - δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση η Ελλάδα και η Γερμανία.
Ο Vladimir Rebic ανέφερε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή της συμφωνίας του Ζάγκρεμπ και έγινε εκτίμηση του ρίσκου για το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κίνησης των προσφύγων.
Ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας τόνισε επίσης ότι έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις που διασφαλίζουν την συνοριογραμμή με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, με την αποστολή μονάδων των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας - και εάν υπάρξει ανάγκη θα σταλούν και στρατιωτικές δυνάμεις.
Ο Rebic επανέλαβε ότι η Σερβία δεν προτίθεται να επιτρέψει την ανεξέλεγκτη και παράνομη είσοδο μεταναστών, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν εγκλωβιστεί στη Σερβία 1000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ άλλοι τόσοι περιμένουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ για να μπουν στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης