Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Με απώλειες -80,7% το ελληνικό χρηματιστήριο, η χειρότερη επίδοση παγκοσμίως

Standard and Poor's: Με απώλειες -80,7% το ελληνικό χρηματιστήριο, η χειρότερη επίδοση παγκοσμίως
Tο ελληνικό χρηματιστήριο  έχει καταστραφεί καθώς δείκτες και μετοχές βρίσκονται κοντά στα ιστορικά τους χαμηλά που κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2016.
Ιστορικές απώλειες -80,7% σημείωσε το ελληνικό χρηματιστήριο στα τελευταία 5 χρόνια, που αποτελεί την χειρότερη επίδοση παγκοσμίως μεταξύ των αναδυόμενων χρηματιστηρίων.
Με βάση την Standard and Poor's που παρακολουθεί μέσω των διεθνώς δεικτών πάνω από 60 χρηματιστηριακές αγορές προκύπτει ότι η Ιρλανδία σε βάθος 5ετίας σημειώνει την υψηλότερη απόδοση μεταξύ των ώριμων αγορών 100% ενώ καλές είναι οι επιδόσεις της αγοράς του Βελγίου +55%, της Νέας Ζηλανδίας +71% καθώς και της Wall Street στις ΗΠΑ με κέρδη στην 5ετία 57%.
Στις αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές όπου συμμετέχει και το ελληνικό χρηματιστήριο την υψηλότερη απόδοση στην 5ετία εμφανίζουν τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα με 126% και η Ελλάδα προφανώς την χειρότερη επίδοση με -80,73%.
Είναι προφανές ότι το ελληνικό χρηματιστήριο λόγω της χρεοκοπίας της Ελλάδος έχει αποδεκατιστεί, καταστραφεί καθώς δείκτες και μετοχές βρίσκονται κοντά στα ιστορικά τους χαμηλά που κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2016.

Πορεία αποδόσεων αναδυόμενων χρηματιστηριακών αγορών από την Standard and Poor's


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης