Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η φετινή τουριστική σεζόν θα κριθεί στην έκθεση του Βερολίνου τη ερχόμενη εβδομάδα

Η φετινή τουριστική σεζόν θα κριθεί στην έκθεση του Βερολίνου τη ερχόμενη εβδομάδα
Οι προκρατήσεις είναι μειωμένες έως 40% - Ψυχραιμία λένε οι ξενοδόχοι
Στην έκθεση του Βερολίνου «παίζεται» το τουριστικό μέλλον της χώρας για το 2016.
Οι πύλες της μεγαλύτερης έκθεσης της Ευρώπης ανοίγουν την ερχόμενη Τετάρτη 9 και κλείνουν την Κυριακή 13 Μαρτίου αφού συγκεντρώνει 180.000 εκθέτες και την «αφρόκρεμα» των τουρ οπερέιτορ.
Στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου φέτος θα παιχθεί η φετινή σεζόν καθώς το 10% των τουριστών είναι Γερμανοί.
Πρόκειται για δεύτερο τουριστικό πυλώνα της χώρας μετά τους Άγγλους.
Οι ξενοδόχοι θα λάβουν κρίσιμα μηνύματα από την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου στην οποία να σημειωθεί συμμετέχει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με δικό του περίπτερο.
Η επόμενη έκθεση είναι της IMEX στη Φρανκφούρτη από τις 19 έως 21 Απριλίου 2016.
Οι ξενοδόχοι λόγω των προσφυγικού προβλήματος προσπαθούν να διατηρήσουν την Ελλάδα ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών.
Το μήνυμα που στέλνει φέτος η χώρα μας είναι ένα και έχει ως περιεχόμενο ότι πρόκειται για έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό.
Το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει για τους ξενοδόχους είναι το χαμηλό ενδιαφέρον όπως αυτό καταγράφεται μέσα από τις προκρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν.
Για πτώση έως 40% κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι για τα νησιά του Αιγαίου τα οποία έγιναν « διάσημα» σε όλο τον κόσμο λόγω του μεταναστευτικού ρεύματος που κατακλύζει τα παράλια των νησιών.
Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόριος Τάσιος είπε στο bankingnews ότι οι προκρατήσεις στο ανατολικό Αιγαίο σημειώνουν πτώση από 20% έως 40%. ΄
Πρόσθεσε ότι στην Κρήτη η εικόνα είναι σταθερή όπως και το Ιόνιο.
Στην Χαλκιδική οι προκρατήσεις εμφανίζουν μείωση έως 20%.
Ο κ. Γρηγόρης Τάσιος συνέστησε ψυχραιμία ενώ θεωρεί ότι οι δύο επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι καθώς θα καθορίσουν τη φετινή σεζόν.
Πάντως το 2015 ήταν μία χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό καθώς οι αφίξεις ανήλθαν στα 26 εκατομμύρια επισκέπτες και τα έσοδα ανήλθαν στα 15 δισ. ευρώ.
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος με δηλώσεις του εμφανίζεται αισιόδοξος για τον ελληνικό τουρισμό παρά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από κύμα των προσφύγων που κατακλύζει τη χώρα μας. Ανέφερε ότι ο στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος χωρίς να θέτουμε όρια.«Ταβάνι» δεν υπάρχει για τον Ελληνικό Τουρισμό.
Sky is the limit. Την αισιοδοξία αυτή δεν την συμμερίζονται παράγοντες της τουριστικής αγοράς που δηλώνουν ανήσυχοι από τις εξελίξεις και αναμένουν από την πολιτεία να ενισχύσει τη διαφημιστική καμπάνια της χώρας στο εξωτερικό.
Με τα έως τώρα δεδομένα οι ξενοδόχοι δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να ρίξουν τις τιμές για να συγκρατήσουν τη πτώση των προκρατήσεων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης