Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, M. Cavusoglu – Συναντήσεις με Κοτζιά, Τσίπρα, Παυλόπουλο

tags :
Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, M. Cavusoglu – Συναντήσεις με Κοτζιά, Τσίπρα, Παυλόπουλο
Πυρετός διαβουλεύσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία στις 7 Μαρτίου και τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στη Σμύρνη στις 8 Μαρτίου.
Ο Cavusoglu, ο οποίος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλο όσο και με τον πρωθυπουργό, Αλ.Τσίπρα, θα συναντηθεί στις 14:00 μετά το μεσημέρι με τον υπ. Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά.
Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα κάνουν κοινές δηλώσεις.
«Δεδομένων των περιφερειακών προκλήσεων, η διεύρυνση της συνεργασίας μας έχει γίνει ολοένα και σημαντικότερη» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Cavusoglu.
Σημειώνεται πως στις 8 Μαρτίου, μια ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Σμύρνη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, Ahmet Davutoglu.
Ανάμεσα στα θέματα που θα κυριαρχήσουν, θα είναι αναμφίβολα και η συνεργασία των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης