Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Το προσφυγικό δεν είναι θέμα Τουρκίας και Ελλάδας αλλά πολύ ευρύτερο, είναι παγκόσμιο

Κοτζιάς: Το προσφυγικό δεν είναι θέμα Τουρκίας και Ελλάδας αλλά πολύ ευρύτερο, είναι παγκόσμιο
Στη συνάντηση με τον τούρκο υπ. Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu συζητήθηκαν και επενδυτικά σχέδια, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης - Θεσσαλονίκης και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης - Θεσσαλονίκης
Το προσφυγικό δεν είναι θέμα Τουρκίας και Ελλάδας αλλά πολύ ευρύτερο, παγκόσμιο ζήτημα, τόνισε ο υπ. Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή που είχε σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου με τον τούρκο ομόλογό του, Mevlut Cavusoglu.
Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ότι το προσφυγικό δεν είναι θέμα Τουρκίας και Ελλάδας αλλά πολύ ευρύτερο, είναι παγκόσμιο».
Ακόμη, ο έλληνας ΥΠΕΞ μίλησε για τις δυνατότητες συνεργασίας με την Τουρκία, οι οποίες «αφορούν πάρα πολλούς τομείς και όχι μόνο το προσφυγικό».
Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι «συζητήσαμε για την ανάπτυξη των επενδύσεων εκατέρωθεν και για την ανάπτυξη του εμπορίου, καθώς και για συνεργασία στον τομέα της μεταποίησης».
Συνεχίζοντας, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «προετοιμάσαμε τη συνάντηση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, η οποία είναι απαραίτητη και για τις δύο αντιπροσωπείες, ενώ υπήρξαν διαβουλεύσεις και ενόψει της συνάντησης της Τρίτης 8 Μαρτίου 2016 για τη διμερή συνεργασία στην Σμύρνη».
Τέλος, οι δύο άντρες μίλησαν και για δύο βασικά επενδυτικά σχέδια: τη σιδηροδρομική σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τη Θεσσαλονίκη, ίσως και με την Ηγουμενίτσα, αλλά και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης