Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενίσχυση της στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος άνω των 1,42 δολαρίων, λόγω αμοιβών στις ΗΠΑ

Ενίσχυση της στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος άνω των 1,42 δολαρίων, λόγω αμοιβών στις ΗΠΑ
Οι 242 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2016 δεν φάνηκαν αρκετές για να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές
Ανακάμπτει διαρκώς η βρετανική στερλίνα στη διεθνή αγορά συναλλάγματος μετά το αρχικό πλήγμα που υπέστη με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος περί παραμονής ή μη (Brexit) του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. στις 23 Μαρτίου 2016.
Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 το βρετανικό νόμισμα φάνηκε να εκμεταλλεύεται την περιστασιακή αδυναμία του δολαρίου ΗΠΑ, για να ενισχυθεί μέχρι τα 1,4249 δολάρια ανά στερλίνα.
Οι 242 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2016 δεν φάνηκαν αρκετές για να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές, που προτίμησαν να εστιάσουν στο βραδύ ρυθμό αύξησης της μέσης ωριαίας αμοιβής στις ΗΠΑ, προκαλώντας εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος στο επίπεδο των 1,10 δολαρίων ανά ευρώ.
Σε αυτό το περιβάλλον, κερδισμένη ήταν και η στερλίνα, η οποία καλείται να περάσει από τις Συμπληγάδες των στοιχείων βιομηχανικής και μεταποιητικής δραστηριότητας στη Βρετανία την ερχόμενη Τετάρτη 9/3, αλλά και των στοιχείων του βρετανικού εμπορικού ισοζυγίου την Παρασκευή 11/3.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης