Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vukic (πρωθ. Σερβίας): Θα σεβαστούμε κάθε κοινή ευρωπαϊκή απόφαση για το προσφυγικό

Vukic (πρωθ. Σερβίας): Θα σεβαστούμε κάθε κοινή ευρωπαϊκή απόφαση για το προσφυγικό
Το Βελιγράδι αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του Donald Tusk στις χώρες που εμπλέκονται στην επίλυση του προσφυγικού
Η Σερβία προτίθεται να συνεργαστεί με την Ε.Ε. για την εφαρμογή μίας ενιαίας πολιτικής στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, δήλωσε ο σέρβος πρωθυπουργός, Alexandar Vucic, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο έπειτα από τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Βελιγράδι, «ο Alexandar Vucic διαβεβαίωσε τον Donald Tusk ότι η Σερβία θα σεβαστεί ολοκληρωμένα και κοινά συμπεράσματα, εφ' όσον υπάρξουν, της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην συνάντηση με τον Σέρβο πρωθυπουργό τόνισε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ, την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής της Ε.Ε. στο προσφυγικό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός για την κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος.
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις, ο Alexandar Vucic επανέλαβε την θέση ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή λύση και επισήμανε ότι θα σεβαστεί όλες τις κοινές αποφάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι το Βελιγράδι αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του Donald Tusk στις χώρες που εμπλέκονται στην επίλυση του προσφυγικού.
Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρέθηκε για επαφές στην Βιέννη, τη Λιουμπλιάνα, το Ζάγκρεμπ, τα Σκόπια, την Αθήνα, την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης