Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία ΟΗΕ για την προκαταρκτική συμφωνία για το προσφυγικό – Προειδοποιεί ότι απαγορεύονται οι «μαζικές απελάσεις»

Ανησυχία ΟΗΕ για την προκαταρκτική συμφωνία για το προσφυγικό – Προειδοποιεί ότι απαγορεύονται οι «μαζικές απελάσεις»
Κριτική και από UNICEF και Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Την ανησυχία του για την προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016, ο ΟΗΕ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι μαζικές απελάσεις ξένων απαγορεύεται βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Και η UNICEF, όμως, επέκρινε την έλλειψη εξειδίκευσης των μέτρων, με εκπρόσωπό της να σημειώνει ότι «ακόμη υπάρχουν πολλές συγκεχυμένες λεπτομέρειες».
Μάλιστα, ο ΟΗΕ διερωτάται, πώς αυτό που δεν έγινε μέσω της Ελλάδας μπορεί να γίνει τώρα μέσω της Τουρκίας, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του.
Επίσης, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέκρινε τις μαζικές απελάσεις, επισημαίνοντας ότι «ενώ οι ηγέτες της Ε.Ε. και της Τουρκίας συναντώνται στις Βρυξέλλες για να συμφωνήσουν έναν τρόπο να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα, τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά για δεκάδες χιλιάδες σύρους αιτούντες άσυλο, που τρέπονται σε φυγή από τις συρράξεις στο Αλέπο, εκθέτοντάς τους σε σοβαρούς κινδύνους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης