Κουντουρά: Τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά - Το 2016 θα είναι καλύτερο από το 2015

Κουντουρά: Τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά - Το 2016 θα είναι καλύτερο από το 2015
Η κα Κουντουρά συνομίλησε με τους έλληνες εκθέτες και εισέπραξε την ικανοποίησή τους για την φετινή ελληνική παρουσία 
Την εκτίμηση ότι το 2016 θα είναι μια χρονικά ακόμα καλύτερη τουριστικά σε σύγκριση με το 2015, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.
Ειδικότερα, σημείωσε πως τα μηνύματα που λαμβάνει για τον ελληνικό τουρισμό από τις επαφές της στην Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο είναι θετικά, ενώ διαπιστώνει και θετική εικόνα για την πορεία των φετινών κρατήσεων
Να σημειωθεί ότι η Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο είναι η μεγαλύτερη έκθεση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της οποίας η ελληνίδα υπουργός πραγματοποιεί εντατικές επαφές και συναντήσεις με στόχο την αύξηση του μεριδίου του ελληνικού τουρισμού.
«Τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και διαφαίνεται ότι το 2016 θα αποτελέσει μία χρονιά ακόμη καλύτερη από το 2015», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κουντουρά.
Οι εκπρόσωποι των TourOperators που διακινούν σημαντικό μερίδιο του ευρωπαϊκού τουρισμού, μετέφεραν στην υπουργό στοιχεία που επιβεβαιώνουν την θετική εικόνα στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα.
Ανάλογη εικόνα μετέφερε στην υπουργό και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων DRV, που επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Norbert Fiebig με δηλώσεις του στα ΜΜΕ για αυξητική πορεία των κρατήσεων.
Η κα Κουντουρά επισήμανε ότι καταβάλλεται μία δυναμική και στοχευμένη προσπάθεια για την προβολή, προώθηση και στήριξη με κάθε τρόπο και σε κάθε μέσο των νησιών που το προηγούμενο διάστημα δέχθηκαν προσωρινές πιέσεις από τις προσφυγικές ροές και που σήμερα έχουν εξασφαλίσει συνθήκες ομαλότητας και είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες.
Στην περιήγησή της στο περίπτερο του ΕΟΤ, η κα Κουντουρά συνομίλησε με τους έλληνες εκθέτες και εισέπραξε την ικανοποίησή τους για την φετινή ελληνική παρουσία και τις προσπάθειες που γίνονται για την εντατική και διευρυμένη προβολή των ελληνικών προορισμών.
Η υπουργός συνεχίζει σήμερα και αύριο τις συναντήσεις με μεγάλους Τ.Ο. και ταξιδιωτικά γραφεία. Αύριο θα συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO, κ. Τaleb Rifai.

www.bankingnews.gr 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS