Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBVA: Απαραίτητος ο ρεαλισμός και οι μεταρρυθμίσεις για να συνεχίσει να αναπτύσσεται η Ισπανία

BBVA: Απαραίτητος ο ρεαλισμός και οι μεταρρυθμίσεις για να συνεχίσει να αναπτύσσεται η Ισπανία
Στο 10% μπορεί να υποχωρήσει η ανεργία μέχρι το 2020, αν ληφθούν οι σωστές αποφάσεις
Προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ισπανική οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας BBVA, Francisco Gonzalez, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μετόχων της τράπεζας.
Αφού τόνισε ότι η Ισπανία αναπτύσσεται περισσότερο απ' ό,τι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, προειδοποίησε ότι για να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης είναι απαραίτητη τόσο η ώθηση από τις παγκόσμιες συνθήκες όσο και να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις στο εσωτερικό.
Τόνισε ότι η Ισπανία πρέπει να συνεχίσει με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ότι πρέπει να εφαρμοστούν ρεαλιστικές πολιτικές.
Μάλιστα, ο τραπεζίτης ζήτησε από τους πολιτικούς της χώρας του να μην χάνουν χρόνο με θέματα που δεν απασχολούν τους πολίτες και να επικεντρωθούν σε λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της εξάλειψης της διαφθοράς.
Εκτίμησε δε ότι αν ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις, η ανεργία στην Ισπανία μπορεί να υποχωρήσει έως το 10% μέχρι το 2020.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι κάθε φορά και περισσότερο αναγκαίες, διότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο δράσης στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική.
Μάλιστα, επέμεινε ότι το μοντέλο της παραδοσιακής τραπεζικής έχει πλέον ξεπεραστεί και πρόσθεσε ότι θα επιβιώσουν οι τράπεζες εκείνες που θα προσαρμοστούν στην πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης