Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό τριών μηνών έναντι του δολαρίου η τουρκική λίρα μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Σε υψηλό τριών μηνών έναντι του δολαρίου η τουρκική λίρα μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ
Η Τουρκία ελπίζει σε διευκόλυνση των επενδύσεων μετά τις αποφάσεις Draghi 
Μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, η τουρκική λίρα την Παρασκευή ενισχύθηκε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τρισήμισι μηνών έναντι του αμερικανικού δολαρίου, αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.
Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, ανακοίνωσε νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, στα οποία περιλαμβάνονται αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 80 δισεκατομμύρια ευρώ μηνιαίως έναντι 60 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς και σημαντικές περικοπές στα επιτόκια.
Μετά την απόφαση της ΕΚΤ, η τουρκική λίρα ενισχύθηκε και ισορρόπησε απέναντι στο αμερικανικό δολάριο στο επίπεδο στο 2.8734, κάτι που ερμηνεύτηκε ως ικανοποίηση όπως εκφράστηκε και σε όλες τις αναπτυσσόμενες αγορές από τις αποφάσεις Draghi, κατά το Anadolu.
Οι αγορές αναμένουν οι αποφάσεις της ΕΚΤ να ενισχύσουν τη διάθεση για ρίσκο στις αναδυόμενες αγορές καθώς τα φτηνά ευρώ πιθανώς να εισρεύσουν σε αγορές σαν αυτήν της Τουρκίας όπου υπάρχει υψηλό δυναμικό απόδοσης για τις επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης